CHP Sözcüsü Öztrak'tan Soylu'ya çağrı: Her konuda ahkam kesen atanmış bakan şimdi nerede?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

SİYASET 20.11.2020, 15:20 20.11.2020, 15:25
CHP Sözcüsü Öztrak'tan Soylu'ya çağrı: Her konuda ahkam kesen atanmış bakan şimdi nerede?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları:

ALAATTİN ÇAKICI'NIN TEHDİDİ

Bu kadar yozlaşmayı bu topraklar daha önce yaşamadı. Yaşanan devlet krizi o kadar büyük ki hükümet ve ortakları mafya bozuntularının arkasına saklanarak siyaset yapmaya başladı. Siyasette polemik olur, ama bir hukuk devletinde organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen bir mafya bozuntusu değil ana muhalefet partisi liderini, herhangi bir siyasi parti liderini tehdit etmeye cüret edemez. Ederse siyaset kurumu tepkisini topyekun göstermek durumundadır.

Ama tam tersi oluyor. Sarayın ortağı eşkıyaya yol arkadaşım diyerek sahip çıkıyor. Yaşadığımız bu süreç geçtiğimiz günlerde eski polis şeflerinin mafya liderine geçmiş olsun ziyaretinde çektirdikleri fotoğraflarının yeni bir Susurluk projesinin olabileceğini düşündürüyor. 1990'ların bu karanlık filmlerinin 30 yıl sonra bir defa vizyona girmesine izin verirseniz bizim de milletimizin de iki eli yakanızda olur. Koalisyonun küçük ortağı mafyaya sahip çıkıyor, büyük ortağın ne diyeceğini millet merakla bekliyor. AK Parti liderinin sesi çıkmıyor. Her konuda ahkam kesen, soruşturma başlatan atanmış İçişleri Bakanı nerede? Bu sükut heralde ikrardan geliyor. Cumhuriyet savcıları ortada yok.

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

Dün televizyon ekranlarına çıkan YİK üyesi "ben Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı, adaletten yanayız, adil yargılama istiyoruz, uyarıyoruz" diyor. Bunlar ne biçim iktidar?

FAİZ KARARI

Bu yüzde 15'lik faizler hangi ülkelerde var? Güney Sudan, Angola, Gana... Faizde aynı ligde bulunduğumuz ülkelerden bazıları bunlar. Madem sonunda faizi tıpış tıpış artıracaktınız bu kadar doları neden yiyip bitirdiniz? Hukuk devleti bu kadar yıpratılmasaydı, bu ülkede israftan vazgeçilebilseydi, para politikası daha şeffaf olsaydı böyle yüksek bir faiz artışına, bu kadar acı bir ilaç içirmeye ihtiyaç olur muydu?

Yorumlar (0)