CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan paralel evrende yaşıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

SİYASET 02.10.2020, 15:14 02.10.2020, 15:21
CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan paralel evrende yaşıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Her alanda savruluyoruz. Kural yerine keyfilik, liyakat yerine sadakat yatıyor bunların ardında.

Liyakatsiz kadrolar elinde köklü kurumlar yok ediliyor. 

-Covid-19 virüsünün tespit edilmesi üzerinden 7 ay geçti. Verilerin uluslararası standartlarla raporlanmadığını birçok bilim insanı öne sürüyordu. Bunun şimdi doğru olduğunu gördük. 

Dün İngiliz hükümeti Türkiye'yi seyahat koridorundan çıkardı. Bu verilerin bir an önce uluslararası standartlara uygun olarak bilim kurulu sözcüleri tarafından açıklanması, ülkemizin üzerine düşen bu gölgenin kaldırlması büyük önem taşımaktadır. Halkın sağlığını korumanın da ulusal çıkarlarımızı sağlamanın da gereği budur.

-Damat, açıkladığı OVP (Orta Vadeli Program) ile kayınpederini yalancı çıkardı. Erdoğan TBMM'deki konuşmasında inşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız, dedi. Buna gülelim mi bilemedik. 2023'te milli gelirimiz 2 trilyon dolara, kişi başı gelirimiz 25 bin dolara çıkacaktı. Ucube tek adam rejimi iş başı yaptı. 2023 hedefinde tenzilat yapılmış, Erdoğan 'hedefleri tutturacağız' demekten vazgeçmedi. Milli gelir 875 milyar dolara, kişi başı gelir 10 bin 33 dolara düşürüldü. 

Türkiye bu milli gelir hedefiyle 2012'deki milli gelir seviyesinin de gerisinde kaldı. 11 yıl geriye gitmiş olduk. 

Erdoğan bu paraların hangi yandaş müteahhitlere, hangi baronlara gittiğini açıklamalıydı. Kendisi herhalde paralel evrende yaşıyor.

Ülkemiz bu buhrandan çıkacak güce sahiptir. CHP dostlarıyla beraber ülkemizi hakettiği yere getireceğiz.

Parlamenter sisteme geçilecektir, devletin düzenleyici rolü ve sosyal adaletin hakim olduğu yönetim anlayışı hakim kılınacaktır. Kamu ihale kanunu şeffaf şekilde yeniden düzenlenecek, kesin hesap komisyonu kurulacak. Yeni bir merkez yerel dengesi tesis edilecek. Eğitim bileşenlerle yeniden yapılandırılacak. Aile destekleri sigortası kurumu kurulacak. 

Para ve maliye politikalarında sürdürülebilirlik esas olacaktır.

Türkiye'yi yeni bir siyasi anlaış, yeni ehliyetli kadrolar düze çıkaracaktır.

-6 yıl önceki soruşturmayla ilgili Kars Belediye Başkanı tutuklandı, yerine kayum atandı. Kesinleşmiş bir karar olmaması bile bu davanın siyasi olduğunu göstermektedir. 

CHP olarak kim haksızlığa uğrarsa yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zamanı geldi Erdoğan'ın, Melih Gökçek'in, zorla istiafa ettirilen AKP'li başkanların yanında olduk. Seçimle gelen seçimle gitmeli.

-FETÖ'nün devlete yerleşmesinin önünü açan, Kozmik Oda'yı örgüte teslim eden, orduda komuta kademelerine yerleştikleri bilgisine rağmen uzaklaştırmayan Erdoğan'dır. Genel Başkanımız FETÖ'nün siyasi ayağının Tayyip Erdoğan olduğunu defalarca belgelerle açıklamıştır. Bugünkü sıkıntıların sorumlusu bellidir. 

-(Ulusal Kanal'ın "6-8 Ekim olayları soruşturmasına Özgür Özel başta olmak üzere CHP'li vekiller tepki gösteriyor. 6-8 Ekim olaylarında Murat Karayılan sokağa çağıran açıklamalar yaptı. HDP'li vekiller de açıklamalarda bulundu. 6-8 Ekim olaylarında PKK ve HDP'nin birlikte hareket ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusu)
-Bu olaylar 6 yıl önce oldu. Şunu hatırlayalım, o dönem bu ülkenin başbakanı çıktı 'Biz valilerimize, kaymakamlarımıza hendek açanlara müdahale etmeme talimatını verdik' dedi. 6-8 Ekim olaylarının ardından Dolmabahçe'de kimler kimlerle toplandı bunu da gayet iyi biliyoruz. Şimdi kalkıp da CHP'yi, başkanvekillerini, milletvekillerini 6-8 Ekim davalarına tepki göstermekle itham etmek akıl karı değil. Bugün yaşananların siyasi olduğunu, hukuksuz olduğunu düşünüyoruz. O nedenle itiraz ediyoruz.

Bu soru Ulusal Kanal'dan geliyor. Kandil'i ziyaret eden, Kandil'de röportajlar yapıp, kutlama mesajları veren bir kişinin kontrol ettiği bir basın organından böyle bir sorunun gelmesini manidar buluyorum."

Yorumlar (0)