CHP, sahte içkiye bağlı ölümleri araştırıyor

Türkiye’de 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 70’i yükseldi. Türkiye’de art arda meydana gelen sahte içki kaynaklı ölüm haberlerinin ardından CHP harekete geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında kurulan komisyonda Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da yer aldı.

SİYASET 22.10.2020, 10:05
CHP, sahte içkiye bağlı ölümleri araştırıyor

CHP, toplumsal bir sorun haline gelen sahte içki ölümleri için bir komisyon kurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında kurulan komisyonda Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Mahir Polat, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yer aldı.

VATANDAŞ NEDEN SAHTE İÇKİYE YÖNELİYOR?

Sahte içkiye bağlı ölümleri ve sahte içkinin boyutlarını araştıran heyet, Türkiye’de ölümlerin yaşandığı şehirleri ziyaret etti. Heyet, sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerini ve kalıcı sağlık sorunu yaşayan kişileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kırıkkale ve İzmir’de görüşmeler yapan heyet, önümüzdeki günlerde sahte içki zehirlenmelerinin yaşandığı tüm illere giderek kapsamlı bir rapor çalışması yapacak. Heyet yapacağı çalışmada, sahte içki üretim ve tüketiminin ekonomik, mali, hukuki, sağlık, sosyal ve siyasi boyutunu araştıracak. Heyet, incelemelerini tamamlamasının ardından vatandaşları sahte içkiye iten nedenleri, yaşanan mağduriyetleri rapor haline getirerek kamuoyuna sunacak.

HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sahte içkinin halk sağlığını tehdit eden toplumsal bir sorun haline geldiğini belirterek, sadece Ekim ayında 70’ten fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini, bu sayının her yıl arttığını kaydetti. CHP olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında bir komisyon kurduklarını belirten Bulut, özellikle olayların yaşandığı illerin milletvekillerinden oluşan heyetin, olayın ekonomik, hukuki, sosyolojik boyutunu, sağlık açısından yarattığı hasarı araştırmak için bölgelere dağıldığını bildirdi.

UTANÇ VERİCİ

CHP’li Bulut, “İzmir ve Kırıkkale’de incelemelerde bulunduk. Bu meselenin özünün yüksek oranda vergi olduğu açıktır. Ancak işin bir siyasi boyutu da var. Tüm yönleriyle sahte içkinin yarattığı hasarı bir raporla kamuoyuna aktaracağız. Bu meselenin bu yüzyılda Türkiye’nin meselesi olmasından utanıyoruz. Yasaklarla, yüksek vergilerle toplumun yönlendirilemeyeceği açık. Bu ekonomik kriz içerisinde bu mesele hangi yola çözülecekse siyasetin irade göstermesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)