CHP'nin tezkereye ne oy vereceği belli oldu!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Irak ve Suriye tezkerelerine hayır oyu vereceklerini açıkladı.

SİYASET 26.10.2021, 14:32
CHP'nin tezkereye ne oy vereceği belli oldu!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Irak ve Suriye tezkerelerine hayır oyu vereceklerini açıkladı.

TBMM'de bulunan gazetecilerin yaptığı açıklamaya göre, CHP TSK'nın Irak ve Suriye'ye sınırötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatan tezkereye "hayır" oyu vereceği beli oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamasını aktaran gazeteci Didem Özel Tümer şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı açıklamda konuyla ilgili şunları söyledi:

Her şeyi Erdoğan 'ben bilirim' diyor aksini söyleyeni düşman ilan ediyor. Tezkere geldi isterdik ki gruplara bilgi verilsin. Olmadı. Tezkerenin bir başka önemli özelliği daha var. Şimdi torba tezkere dönemi başladı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna 'evet' deyin diyorlar. Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız? Bir bilgi verir, bize bir anlat.

- Tezkereler gelirdi 6 ay, 1 yıldı. Şimdi 2 yıl. Niçin? Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var onu başkaları yapabilir ama biz CHP'yiz. Senin her dediğine 'evet' deseydik niye ayrı bir parti kuruyoruz? MHP senin her dediğine evet diyebilir ama biz milli kurtuluş savaşı döneminden gelen bir partiyiz.

- Suriye'yle savaş değil, Suriye'yle barışacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. Daha fazla mülteci istemiyoruz, sığınmacı istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz

- Soruyorum; 33 askerin şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin. Biz bütün komşularımızla barışacağız. Ortadoğu barış ve işbirliği projesini hayata geçireceğiz.

- Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var; gönder kardeşim onları Suriye'ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, evladımızın burnu kanamasın.

Yorumlar (0)