CHP, milletvekili Öztürk Yılmaz'ı partiden ihraç etti

Ajanslardan gelen son dakika bilgisine göre, CHP, disipline sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.

SİYASET 20.11.2018, 17:41 20.11.2018, 17:41
CHP, milletvekili Öztürk Yılmaz'ı partiden ihraç etti

Ajanslardan gelen son dakika bilgisine göre, Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi. Yılmaz, Türkçe ezan çıkışı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. 

CHP ÜYELİĞİ DE DÜŞÜRÜLECEK

Yılmaz hakkındaki ihraç kararı, Siyasi Partiler Kanunu'na göre parti üyeliğini de etkileyecek. CHP Genel Merkezi, bu karara göre Yılmaz'ın CHP üyeliğini de düşürecek.

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN İHRAÇ AÇIKLAMASI: BU KARAR YARGIDAN DÖNECEKTİR

Türkçe ezan çıkışı sonrası CHP Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz "Milletvekiline zincir vurulamaz. Bu karar yargıdan dönecektir" dedi.

HEMŞEHRİLERİ, PARTİSİNDEN ÖNCE İHRAÇ ETMİŞTİ

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan çıkışının ardından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Ardahanlılar, “Bu memleketin sosyal yaşamında kendisiyle çelişkili bir durum. Ezanın Türkçe okunmasıni istemesi, Ardahan’ı çok üzdü. Ardahanlıya böyle bir ızdırap çektirdiğini unutmasın. Bu memleket böyle bir TV programlarına çıkıp da istediğim gibi konuşayım tavrı doğru değildir. Ben seçmeniyim. Doğru yürüsün. Ezan çıkışını doğru bulmuyoruz. Partiden ihrac edilecek olmasını doğru buluyoruz. İhraç edilmesi iyi olur. Bu söylemlerin kimseye yararı olmaz. Ezan Arapça okunur. Ezan her yerde Arapça okunur. Kesinlikle doğru bulmuyoruz” demişlerdi. 

İKİ KEZ 'KESİN İHRAÇ' TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri nedeniyle iki kez "kesin ihraç" talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği ArdahanMilletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki nihai karar verildi. CHP Grup Disiplin Kurulu, bugünkü toplantısında Yılmaz'ın parti grubundan ihracına karar verdi.

CHP'DEN İHRAÇ EDİLEN ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

 CHP'den gelen son dakika bilgisine göre partiden ihraç edilen Öztürk Yılmaz'ın hayatı, biyografisi internet en çok arananlar arasında yerini aldı. TBMM'de 26. Dönem Milletvekilliği görevinde bulunan Öztürk Yılmaz kimdir sorusunun yanıtı haberimizde...  

1970 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında Daire Başkanı olarak görev yaptı. Yurt dışında, T.C. Bişkek Büyükelçiliği, T.C. Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde Müsteşar olarak görev yaptı. T.C. Musul Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Tacikistan Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. CHP Kurultayında PM Üyeliğine seçildi ve akabinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. AB'nin Kalkınma ve Entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) yüksek lisans yaptı. İngilizce tez konusunda AB'nin Kosova ve KKTC'ye dönük farklı yaklaşımını değerlendirdi. Ayrıca Sıla Üniversitesi Rusça Bölümü sertifikalıdır.

26. Dönemde Ardahan Milletvekili seçildi. CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi. Türkçe ezan çıkışı sonrası Öztürk Yılmaz 20 Kasım 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ihraç edildi.

Yorumlar (0)