CHP Meclis Grup Danışmanı Dilek Kumcu vefat etti

Avukat ve CHP Meclis Grup Danışmanı Dilek Kumcu vefat etti. Kumcu'nun cenazesi bugün defnedilecek.

SİYASET 28.05.2021, 15:27 28.05.2021, 15:30
CHP Meclis Grup Danışmanı Dilek Kumcu vefat etti

Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Dilek Kumcu vefat etti. CHP TBMM Grup Danışmanı olan Kumcu, çocuk hakları üzerine de çalışmalar yapıyordu. Kumcu'nun cenazesi bugün saat 16.00’da Karşıyaka Mezarlığı Camii'nden kaldırılarak Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

37 yaşındaki Kumcu'nun vefatının ardından Twitter'da birçok mesaj paylaşıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "TBMM Grup Danışmanımız aynı zamanda meslektaşım olan İnsan Hakları Savunucusu Dilek Kumcu'yu kaybettik. Çok üzgünüm. Ailesinin, yakınlarının, partimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise sosyal medya hesabından, "CHP ailesi olarak bugün acımız büyük. CHP Grup Hukuk Danışmanımız Dilek Kumcu yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

Çocuk Hakları Merkezi'nden de, "Yol arkadaşımız, dostumuz Dilek Kumcu'yu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Çocuk hukukunda ne çok şey öğrendik ondan, ne çok birlikte çabaladık. Güldük, ağladık. Daha yapacaklarımız vardı #GündemÇocuk'ta başlayan ortak yolumuz ÇHM'de devam ediyordu. Başımız sağolsun, anısı hep bizle" denildi.

Yorumlar (0)