CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:ERDOĞAN NE İSTERSE YARGIDA O GERÇEKLEŞİYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Kimsenin endişesi olmasın. CHP, ilk seçimi kazanacak.

SİYASET 21.11.2019, 10:17
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:ERDOĞAN NE İSTERSE YARGIDA O GERÇEKLEŞİYOR

GAZETEKRİTİK /CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Çalar Saat" programına konuk oldu.


İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:


ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI
Bu tablo taşınamıyor. Sadece siyasette değil, ekonomide, dış politika içinde sağlanamıyor. Kişi savcılığa,YSK'ya gidip seçime girmek için başvuru yapıyor. Seçimi kazanıyor. Bir gün sonra Vali yazı yazıyor. Terörle ilişkilendirilip görevden alınıyor.Başta dersin ki kardeşim sen seçime giremezsin. Terör ile iltisamlısın. 


TÜRKİYE'DE DEMOKRASİNİN D'Sİ YOK
Bu olaylardan sonra yeni belediye başkanın meclis içinden seçilmesi gerekiyor. Seçtirmiyorsun. Yeniden seçime gidelim, yeni adaylarla seçim yapaılım diyorlar kabul etmiyorsun.Bunun yerine halkın oyu ile seçilen birinin yerine atama ile birini görevlendiriyorsun.Oy verenlerin iradesini yok saymak demokrasiye ağır bir hasar bırakıyor.Dolayısıyla bu bağlamda HDP'de erken seçime gidelim diyorlar. Onlar açısından doğru bir karar.


CHP SEÇİMİ KAZANACAK
Kimsenin endişesi olmasın. CHP, ilk seçimi kazanacak.


ERDOĞAN MİLLET İTTİFAKINI BOZMAK İSTİYOR
Demokrasiyi istiyenlerin biraraya gelmeleri normal bir durum. Nasıl bir demokrasi istiyoruz?Demokratik parlementer bir sistem. Bir araya gelir konuşuruz. Düşünce özgürlüğü, bağımsız yargı...Bizim yaptığımız bu ittifakı Erdoğan bozmak istiyor.Barış Pınarı operasyonundan bir gün sonra millet ittifakı bozulması gerekiyor diyor. Ordunun başarısını kullanarak millet ittifaknı nasıl bozarım diye düşünüyor.Onun için sadece o koltukta oturmak var. Vatandaşın iş bulmazsası ekonomik kriz yok!


TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ EKONOMİDİR
Türkiye'nin gündemi ekonomidir. Saray hariç her vatandaşının ortak sorunu ekonomidir. Ekonomide bir çıkmazdayız. Güven veren bir iktidar yok. Kimse önünü göremiyor ve bekleyiş içinde.


ERDOĞAN NE İSTERSE YARGIDA O GERÇEKLEŞİYOR
Hukuk güvenliğini sağlamalıyız. Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Erdoğan herkesi içeri attırabiliyor. Papaz olayında Trump kime teşekkür etti? Erdoğan'a etti.
Erdoğan ne derse yargıda o oluyor. Tutukla derse tutukluyor. Serbest bırak derse bırakıyor.
 

Yorumlar (0)