CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'İrfan Fidan' tepkisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan İrfan Fidan'a tepki gösterdi.

SİYASET 22.12.2020, 15:08 22.12.2020, 15:13
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'İrfan Fidan' tepkisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan İrfan Fidan'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"İstanbul cumhuriyet başsavcısı şimdi Yargıtay üyesi İrfan Fidan, atandı daha İstanbul'dan gelip ayağının tozunu silmedi efendim ben AYM üyesiyim dedi. 107 üyenin oyunu aldı. Arkasında kirli ilişkiler var ama geliyor 107 üyenin oyunu alıyor. Neden? Saraydan alınan talimatla. Daha dün geldin. AYM üyeliği yapacak birikime sahip oldun mu? Daha koltuğun ısınmadan talimat verildi ve 107 üye vicdanlarını kiralayarak oy verdi. Tam bir utanç tablosu! Biri de çıkıp burada bir yanlışlık var demiyor. Yine bize düştü.

Öyle bir tezgâh kurdular ki! Normalde 21 Aralık’ta yapılması gereken seçimleri ertelediler korona sebebiyle. Adalet dağıtması gereken, adil olması gereken bir kurumun adaletsizliğin altına imza atması kadar acı bir şey var mıdır! Kendi hakkına ve hukukuna sahip çıkmaktan aciz olan bir mahkeme. Bir kişiyi AYM’ye bir kişinin talimatıyla göndermek için eğilip bükülen bir mahkeme tablosunu siz dünyaya sergileyemezsiniz, hakkınız yok. Ama yaptılar.

107 kişiye söylüyorum, siz hakim, irade sahibi değilsiniz. Bir kişinin kulu ve kölesi oluyor, ve o bir kişinin verdiği talimatla oy kullanıyorsunuz. Nasıl FETÖ'nün 140 hakimine militan dediysem siz de şimdi Sarayın militanısınız.

Anayasa Mahkemesi gibi, Yargıtay gibi bir yere atama yapıyorsunuz atanan kişinin hukuku, adaleti içselleştirmesi lazım.

Bunun Yargıtay üyesi olması balı başına bir olay. Bilgi hırsızından Anayasa Mahkemesi üyesi mi olur! Bilgi hırsızlığı yapıyor. Hırsızın AYM üyeliğinde ne işi var? Emin olun ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bu adam AYM üyelerinin yüzüne nasıl bakacak. "Ben bilgi hırsızıyım beni ödüllendirdiler" diyecek herhalde. Hırsızlık yapmak bu ülkede yükselmenin temel göstergesiyse vay halimize! 

Yargıtay'ın bütün üyelerine seslenmek istiyorum. Yargıtay sıradan bir kurum değildir. Yüzyılın üstünde bir tarihi vardır. Hiç kimsenin kendi tarihine ihanet etme hakkı yoktur. Herkes kendi geçmişiyle övünür, her kurum kendi geçmişiyle gurur duyar. Hiçbir kurumun tarihini reddedip, bir kişi için sarayın talimatıyla hukuksuzluğu baştacı ediyorsa önce kurumu yok eder. Biz 140 militan atandığında da aynı itirazları yapmıştık. FETÖ örgütünün 140 militanı atadığında da aynı itirazı yapmıştık. Tarih bizi haklı çıkardı. AYM sıradan bir mahkeme değildir, bari dünyayı kendimize güldürmeyelim. Bu kişide toplu iğne ucu kadar onur varsa adaylıktan çekilir."

Yorumlar (0)