banner754

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hayır çıkarsa herkes anayasal sınırına çekilir

Kılıçdaroğlu, savcıları da örgütün siyasi ayağını ortaya çıkarmak konusunda daha cesur davranmaya çağırdı ve “FETÖ ile mücadele”nin esas böyle yapılabileceğini ifade etti.

SİYASET 19.03.2017, 20:44 19.03.2017, 20:44
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hayır çıkarsa herkes anayasal sınırına çekilir

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinden Hande Fırat ve Rıfat Başaran’a konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının başında Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonlar ve son haftalarda sıklıkla anılan örgütün “siyasi ayağı” geldi. Tüm çağrılarına karşın ByLock listelerinin kamuoyuna neden açıklanmadığını soran Kılıçdaroğlu, “Kaç milletvekilleri var bunların ByLock’çu? 100 mü, 150 mi, 180 mi? Onun için açıklamıyorlar. Açıkla da kim bunlar herkes öğrensin. Bunları devlete kim yerleştirdi? Paralel devlet kurmalarına kim izin verdi? Resmi Gazete’de atama listelerine bakın, kimin imzası var görürsünüz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, savcıları da örgütün siyasi ayağını ortaya çıkarmak konusunda daha cesur davranmaya çağırdı ve “FETÖ ile mücadele”nin esas böyle yapılabileceğini ifade etti.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu referanduma ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:

Referandum sonucu: “Hayır çıkarsa herkes anayasal sınırına çekilir

“Hayır” çıkarsa Türkiye güzel bir tablo ile karşılaşacak. Rahat bir nefes alacak, demokrasi daha da güçlenecek, parlamenter sisteme olan güven daha da artacak, halkın parlamentoya sahip çıktığı algısı giderek güçlenecek. Herkes anayasal sınırlar içine çekilecek. “Hayır çıktığına göre fiili durumdan vazgeçin” demektir ana mesaj. Cumhurbaşkanı yetkileri Anayasa’da var, kimse o yetkilere itiraz etmiyor, Başbakanın yetkilerine de kimse itiraz etmiyor. Sorun birisinin diğerinin yetkilerine müdahale etmesi. Düşük profilli başbakandan kastedilen buydu.

 

“Evet” çıkarsa bugünkü tablo artarak devam eder. Bunun bir vebali vardır. “Evet” oyu kullananlar, kaosa sürüklenen bir tablonun vebalini üstleneceklerdir. Emin olun çocuklarına, torunlarına hesap dahi veremeyeceklerdir.

 

 

18 yaş düzenlemesi: “Kasabın, manavın çocuğu mu vekil olacak”

18 yaşın oy kullanma hakkı var ama bana 18 yaşında kasabın, manavın çocuğu milletvekili olacak diyorlarsa eyvallah. 25 yaşında milletvekili olacaktı. Var mı? Bir kişi. Niye olmadı? Biz 18 yaşa karşı değiliz. Ama 18 yaşında çocuk bugün iş istiyor. 6,5 milyon işsiz var. Bunlara iş buluyor musunuz? Gençlere, ‘evet’ desinler diye tuzak hazırlıyorlar.

 

Referandum koşulları: “Eşitsiz! Devletin olanaklarını kullanıyorlar”

Çok eşitsiz koşullarda referandum süreci yaşıyoruz. Devletin forsunu, arabasını, uçağını, parasını, televizyonlarını kullanıyorlar. Biz hep kendi imkanlarımızla vatandaşa neden “hayır” demeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.

Vatandaşım şunu oturup düşünsün; partizan bir cumhurbaşkanı mı istiyor, tarafsız bir cumhurbaşkanı mı? Partizan cumhurbaşkanının Türkiye’yi felakete sürüklediğini bilsin, tarafsız bir cumhurbaşkanı da devletin sigortasıdır. Buna karar verecek vatandaş.

Dış politika: “Diline hakim olamayan devlet yönetemez”

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Partisi’nin milletvekilleri Türkiye’ye gelmek istiyor buradaki çifte vatandaşlara propaganda için, sınırdan girişine izin vermiyor. Ama Dost Partisi’nden gelenlere kapılarını açıyorlar. Hollanda’ya kızıyoruz, Almanya’ya kızıyoruz, onlardan daha ağırını biz yapıyoruz. Bulgaristan’ın iç siyasetine müdahale ediyorsunuz, Bulgaristan da büyükelçisini çekiyor.

Diline hâkim olamayan, devleti iyi yönetemez. Tipik örneği Rusya’dır. Uçağı düşürdüler, kıyameti kopardılar sonra gidip özür dilediler. Bu Türkiye’nin itibarı ile oynamaktır. Hollanda’ya söylemedikleri kalmadı. Almanya’ya söylemedikleri kalmadı. Ne yapıyorlar? İncirlik Üssü’nden çıkarsınlar Alman askerlerini, madem kahramanlık yapıyorlar. Hamasetle devlet yönetilmez.

Artık “Esed” demiyorlar. “Esad” diyecekler, masaya oturacaklar, bütün söylediklerini yiyip yutacaklar. Suriye’de süratle barışın sağlanması lazım.

“TRT ne zaman çıkaracak bekliyoruz”

TRT Genel Müdürü’nden bizi ne zaman çıkartacağını bekliyoruz. TRT Genel Müdürü’ne telefon edildi. Devletin televizyonuna bakanlar çıkıyor, başbakan çıkıyor, sayın cumhurbaşkanı çıkıyor, bizse 15 Temmuz’dan beri bir defa TRT’ye çıktık.

Yorumlar (0)