CHP'li vekillerden eski AKP'li İBB yönetimine suç duyurusu

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Ali Mahir Başarır, İBB’nin önceki yönetimine “Görevi Kötüye Kullanma”, “Görevi İhmal”, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Dolandırıcılık”, “İrtikâp” suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında Adil Karaismailoğlu, Hayri Baraçlı ve İsmet Yıldırım da yer aldı. Başarır, “Savcıları harekete geçmesi için davet ediyoruz” dedi.

SİYASET 07.06.2021, 14:53 07.06.2021, 14:55
CHP'li vekillerden eski AKP'li İBB yönetimine suç duyurusu

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Ali Mahir Başarır, İstanbul Adliyesi önünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önceki yönetimine “Görevi Kötüye Kullanma”, “Görevi İhmal”, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Dolandırıcılık”, “İrtikâp” suçlarını işledikleri iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Birgün'de yer alan habere göre; Milletvekilleri, Eski Dönem İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Eski Dönem İBB Genel Sekreter Yardımcısı Adil Karaismailoğlu, KİPTAŞ 2016 Genel Müdürü İsmet Yıldırım başta olmak üzere kendilerinden önceki AKP yönetimine dair suç duyurusunda bulundu.

SAVCILARI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

İBB’nin AKP dönemine ilişkin konuşan CHP’li Başarır, Fatih’te bir arazinin 25 milyon liraya satıldığını; 5 yıl sonra da belediyeye 430 milyon olarak geri döndüğünü söyledi. Aradaki farkın 16 kat olduğunun altını çizen Başarır, “Bence savcılar Ak Parti’nin yolsuzluklarıyla ilgili özel bir birim kursun” dedi.

Başarır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yine bir yolsuzluğu savcılara hatırlatmaya geldik. Çünkü onlar hatırlamıyor, hatırlamak istemiyor. Fatih’te bir arazi 2011’de 25 milyon liraya satılıyor. Hemen Büyükşehir yönetimi tarafından imar çıkarılıyor. Aradan beş yıl geçiyor, 430 milyon olarak belediyeye geri dönüyor. Aradaki fark yaklaşık 16 kat. Daha dün 750 milyon dolar Ziraat Bankası kredisinin Demirören tarafından ödenmediğini gördük. Bu ülkede insanlar evine ekmek götüremiyor. Savcıları harekete geçmesi için davet ediyoruz. Umarız soruşturma açarlar, bu dosyaları incelerler. Eğer İstanbul’u kim zarara uğratmışsa, onun yakasına yapışıp bu zararı tanzim ederler. Biz yolsuzluğun, haksızlığın, adaletsizliğin olduğu her yerde olacağız. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na buradan sesleniyorum. Senin sıfatının önünde Cumhuriyet yazıyor. Ama valinin, kaymakamın, benim önümde yazmıyor. Neden Cumhuriyet yazıyor? 84 milyonun hakkını savunmak için. ”

YARGIYA BAŞVURUYORUZ SES YOK

CHP’li Tekin ise ülkedeki yoksulluğun yolsuzluklardan dolayı olduğunu aktardı: “Bütün bunları asparagas olarak kabul edebilirsiniz, bunlarla ilgilenmeyebilirsiniz ama bu şehri yürüten İstanbul Belediye Başkanımız ‘elimde 50 dosya var’ diyorsa, kime inanacaksınız? Müfettiş raporları, bilgiler, belgeler, rantlar… Sadece iki dosyadaki rantın miktarı 150 milyon dolar. Bugün öyle ailelerimiz var ki sadece 750 TL ile geçiniyor. Bir ülkede yolsuzluk varsa yoksulluktan kurtulma şansı olmaz. Yoksulluğun sebebi bu. Gelin buna son verelim. TBMM’ye araştırma komisyonu kuralım dedik ses yok, yargıya başvuralım diyoruz yine ses yok.”

Yorumlar (0)