CHP'li Tezcan: En kıdemli hakimin yerine tombaladan çıkan hakimi koymaya çalışıyorsunuz

Tezcan, "En kıdemli hakimin yerine tombaladan çıkan hakimi koymaya çalışıyorsunuz. En kıdemli hâkimin yerine tombaladan çıkan hakimle seçim yapmak isteyeni bu millet sandıkta tombala torbasının içine sokacak hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.03.2022, 13:24
CHP'li Tezcan: En kıdemli hakimin yerine tombaladan çıkan hakimi koymaya çalışıyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Meclis'te yaptığı konuşmada AKP-MHP tarafından teklif edilen ve kabul edilen yeni seçim yasasına sert tepki gösterdi. Tezcan "Milletin gönlünde kaybettiğiniz itibarı kanunun satır aralarındaki tuzaklarda bulamazsınız" dedi.


Ayrıca 'en kıdemli hakim' değişikliğini de eleştiren Tezcan, "En kıdemli hakimin yerine tombaladan çıkan hakimi koymaya çalışıyorsunuz. En kıdemli hâkimin yerine tombaladan çıkan hakimle seçim yapmak isteyeni bu millet sandıkta tombala torbasının içine sokacak hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.


Tezcan'ın Meclis'te yaptığı konuşma ise şu şekilde:

"İktidarı kaybetme tehlikesi içerisindeki her siyasi parti gibi Cumhur İttifakı'nı oluşturan partiler de can simidi olarak seçim mevzuatında değişiklik yapma yolunu seçmişlerdir, arayış bu. Değerli arkadaşlar, siyaset, milletin gönlünde itibar kazanmakla yapılır. Siyaset yolculuğu milletin gönlünde itibar kazanmaktan geçer. Eğer milletin gönlünde itibarınızı kaybetmişseniz milletin gönlünde kaybettiğiniz itibarı kanunun satır aralarındaki tuzaklarda bulamazsınız, bulamazsınız. Şimdi, görüyoruz ki AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi kaybettiği itibarı kanunun satır aralarında aramaya çalışıyor. Çarşıya, pazara güç yetmiyor. Mazot 3 kat artmış, et 2 kat artmış, süt artmış, ayçiçeği artmış, vatandaş çarşıya gidemeyecek, pazara gidemeyecek hâle gelmiş; AK Parti kaybettiğini yanlış yerde arıyor. Değerli arkadaşlar, bu kanun teklifinin altında imzası olan arkadaşlar, bu itibarı kanunun satır aralarında kaybetmediniz; çarşıda kaybettiniz, pazarda kaybettiniz, markette kaybettiniz, nerede kaybettiyseniz orada arayın, burada boşuna uğraşmayın. Burada bulamayacaksınız, burada bulamayacaksınız."

Yorumlar (0)