banner773

CHP'li Tanal, AKP İBB’sinden TCDD’ye geçenlerin listesini paylaştı!

Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasından sonra AKP’yle özdeşleşen isimler İBB’den ayrılıp TCDD’ye geçti.

SİYASET 05.01.2021, 15:38 05.01.2021, 15:41
CHP'li Tanal, AKP İBB’sinden TCDD’ye geçenlerin listesini paylaştı!

CHP’li Mahmut Tanal, TCDD’nin adeta ‘paralel İBB haline getirildiğini’ söyledi. Tanal, AKP İBB’sinden TCDD’ye geçenlerin listesini paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmesinin ardından, İBB’deki çok sayıda yöneticinin soluğu TCDD’de aldığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tanal, “Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı devralması sonrası AKP’yle özdeşleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na atanmasıyla, TCDD ve bağlı/ilgili kuruluşların, adeta ‘paralel İBB haline getirildiğini” kaydetti.

2021’İN İLK GÜNÜNDE TCDD’YE ATAMALAR PEŞPEŞE GELDİ!
 

Liyakat kriterinin esas alınmaması nedeniyle TCDD’nin kazalarla, zararla, usulsüzlüklerle anıldığını belirten Tanal, 2021 yılının daha ilk gününde siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atamaların demiryollarında bir kez daha yüzünü gösterdiğini dile getirdi. Tanal, Cumhurbaşkanlığı’nın 2021/12 ve 2021/13 nolu kararı ile TCDD Taşımacılık AŞ ve TCDD 1.Bölge Müdürlüğü’ne atamaların ardı ardına geldiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Mart 2020’de İstanbul İETT’den TCDD’ye direkt olarak Modernizasyon Daire Başkanı olarak atanmış olan Hasan Pezük’ün, görevden alınan Kamuran Yazıcı’nın yerine TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü’ne getirildiğini ifade eden Tanal, Pezük’ün İETT’den TCDD’ye direkt yönetim kadrosuna atanmasının yanı sıra Gümüşhane Mühendisler Platformu’nun (GÜMÜP) da başkanlığını yaptığını hatırlattı.

İBB’DEN TCDD’YE GEÇTİ, İMAMOĞLU’YLA TARTIŞTI

Tanal yine 2020’nin ilk aylarında İBB’ye bağlı İSKİ’den TCDD’ye atanan ve 57 günde TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Vekili görevine yükseltilen Necmettin Acar’ın, Erdoğan imzalı atama kararıyla TCDD 1. Bölge Müdürlüğü görevine asaleten atanmış olduğunu anlattı. Tanal, Acar’ın geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve İBB’nin taksi teklifinin reddedildiği UKOME toplantısının kayıt altına alınmasına karşı çıkmasıyla ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmesiyle kamuoyunun gündemine geldiğini anımsattı.

TAMAMEN İBB’DEN ATANAN KİŞİLERİN YÖNETİMİNE GEÇTİ

Demiryollarının, iyiden iyiye eski AKP’li İBB’nin arka bahçesi haline getirilmesi yönündeki çabaların son derece rahatsız edici olduğunu vurgulayan Tanal, yapılan bu son iki atamayla, demiryollarıyla ilgili tüm kamu kurumlarının, yani TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ve TCDD’nin bağlı ortaklıkları olan TÜVASAŞ-TÜLOMSAŞ-TÜDEMSAŞ’ın birleştirilmesiyle kurulan TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü’nün, tamamen Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesinden sonra İBB’den atanan kişilerin yönetimine geçtiğini söyledi.


CHP’li vekil Mahmut Tanal şöyle devam etti: “Demiryolları gibi, gerek ülkemizde, gerekse de tüm dünyada ‘özel ihtisas’ ve ‘uzmanlık’ isteyen, içinde birçok bilim dalını ve mühendisliği barındıran, özel ve yıllar süren eğitim süreçlerinin olduğu bir sektörün bu şekilde, AKP’nin kaybettiği İBB’den siyaseten getirilen kişilerin yönetimine verilmesi, iyice eski AKP’li İBB’nin arka bahçesi, ‘paralel iktidar İBB’si’ haline getirilmesi, kamu kaynaklarının yanlış kullanımının önünü sonuna kadar açmaktadır. Gazetelerde neredeyse her gün demiryolları ile ilgili usulsüzlük haberleri yayınlanır oldu. Sayıştay’ın denetim raporundaki tespitler, TCDD’nin içler acısı halini gözler önüne seriyor. Ehil olmayan kişilerin eline bırakılan kurum, kazalarla anılır oldu. ‘Çin tören treni’, gibi mizansen, şov amaçlı hareketlerle demiryollarının ciddiyeti ayaklar altına alınmakta, kurum kamuoyunda dalga konusu olmaktadır.”

AKP DÖNEMİNDEKİ TREN KAZALARI


İşin ehli olmayan, liyakat kriterlerini karşılamayan, demiryollarını bilmeyen, kurum kültürüne yabancı, kurum içinde yetişmemiş, demiryollarını bilmeyen kişileri yönetime getirmenin demiryollarına telafisi imkansız zararlar vermeye devam ettiğini belirten Tanal, “Hepsi AKP iktidarı döneminde olan, Pamukova, Tavşancıl, Kütahya, Eskişehir, Çorlu, Ankara, Çankırı vb. birçok yerde yaşanan katliam gibi tren kazaları, bu yeni ve yanlış yönetim anlayışının TCDD’yi getirdiği son nokta olarak karşımızda durmaktadır” şeklinde konuştu.

İBB’NİN ESKİ YÖNETİCİSİ KARAİSMAİLOĞLU’NUN EKİBİNDELER!

Demiryolları ile ilgili tüm kamu kurumlarının yöneticilerinin AKP dönemi İBB’sinden seçilmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Tanal, bu kişilerin, eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı olan şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ekibinden olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İBB ve diğer belediyelerden direkt olarak TCDD ve ilgili kurumlar yönetimine atanan kişilerin listesini şöyle aktardı:

Yorumlar (0)