CHP'li Salıcı: “İlk sandık önümüze geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan’ı evine torun sevmeye yolcu edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Merkezefendi Kültür Merkezi'nde "Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Muğla ve Uşak Bölge Toplantısı" düzenlendi.

SİYASET 09.04.2021, 15:43 09.04.2021, 15:52
CHP'li Salıcı: “İlk sandık önümüze geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan’ı evine torun sevmeye yolcu edeceğiz”

CHP'li Salıcı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiklerini, şu an Türkiye nüfusunun yarısından biraz fazlasının CHP'li belediye başkanlarından hizmet aldığını belirtti.

Pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralına uyarak CHP'nin önümüzdeki dönemde izleyeceği siyaseti tartışmak için bir araya geldiklerini ifade eden Salıcı, şunları söyledi:

"Denizli, sanayinin önemli kentlerden biri. Denizli'de sanayi konusunda ciddi sıkıntılar var, hizmetler sektörü konusunda ciddi sıkıntılar var. Aydın, Muğla turizmin öne çıktığı yerler. Bir sektör temsilcisi diyor ki 'Birinci yılı geçtik ikinci yıldayız hala turizmle ilgili iyi bir mesafe alma imkanımız yok. Katarlılar, Kuveytliler, Dubaililer sahildeki otellerimizi ucuz fiyata kapatıyorlar' diyor. Türkiye'nin üretmiş olduğu katma değeri, yapmış olduğu tesisleri iktidarın yaratmış olduğu ekonomik kriz nedeniyle yabancıların gelip satın alması da bu ülkenin bir problemi."

"CHP’ nin eleştirir ama çözüm önerisi ortaya koymaz" iddiasına işaret eden Salıcı, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin esas gündemi olan ekonomiyi, işi gücü, yoksulluğu, son 3 yılda 6 bine ulaşan intiharları gizlemek için yapay gündeme sığınan bir iktidar var. Çarşıda pazarda gıda fiyatlarından habersiz bir iktidar var. Tarımda kendi kendi yetebilen Türkiye konumunda ithalat furyasına dönen Türkiye’den habersiz bir iktidar var. İcra dairelerindeki 22 milyon icra dosyasından habersiz bir iktidar var. 60 milyona yakın yetişkin nüfusumuz var. Her 3 kişiden 1'i icralık. Bundan haberi olmayan bir iktidar var. Dalgalı kur değil; dalgalı iktidar var. Gece bir karar alıyorlar; akşam yattığımız kur farklı, sabah kalktığımız kur farklı. Böyle bir iktidar Türkiyesi yarattılar.

CHP olarak Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz. Sorunları çözmek adına kendi politikalarımızı açıklıyoruz. 2018 yılında yaşanan kur şokundan sonra bu krizden çıkabilmek için çözüm önerilerimizi açıkladık. İktidar sağır kaldı. Ardından pandemi ile birlikte ekonomik kriz derinleşti. Buhrandan çıkış için çözüm önerilerimizi açıkladık, iktidar yine sağır kaldı. Bu ülkenin iyiliği için bizim çözüm önerilerimizi uygulamaktan imtina ettiler. Esnaf sıkıntıya düştü, CHP esnaf için politika paketi açıkladı. Türkiye’nin doğru yönetilmesiyle ilgili Sayın Genel Başkanımız tarihsel bir metin ortaya koydu. Son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni açıkladık ve altına imza attık. Ayrıca, iktidara geldiğimiz ilk bir haftada yapacaklarımızı açıkladık. CHP iktidara hazır. CHP iktidara geldiği gün yapacağı şeyleri, bu halkın bu vatandaşımızın lehine yapacağı her şeyi planlamış hazırlamış ve bu işi yapacak kadroları da kendi içinde barındıran bir siyasi parti. Tabii ki Millet İttifakı ile beraber yapacağız, tabii ki dostlarımızla beraber yapacağız, tabii ki bu ülkenin bize destek veren, bu sıkıntılardan çıkmak isteyen geniş toplumsal kesimleriyle beraber yapacağız. İlk sandık önümüze geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan’ı evine torun sevmeye yolcu edeceğiz.

Türkiye’de toplumsal barışı tesis etmiş, demokratik laik bir yönetime ihtiyaç var. Bunu kuracak olan da CHP’lilerdir. Biz iddialıyız. CHP’yi iktidar yapacağız.”

Denizli’de yapılan toplantıya; Parti Meclisi Üyeleri, Bölge Milletvekilleri, İl Başkanları, İl Disiplin Kurulu Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı katılım sağladı.

Örgütsel kapasiteyi güçlendirmek adına başta Doğu ve Güneydoğu Bölgesi olmak üzere 22 il başkanını CHP Genel Merkez’de bir araya getiren Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin milletvekili olmadığı 7 il başkanı ile ayrıca CHP Genel Merkez’de toplantı yapmıştı. Oğuz Kaan Salıcı daha sonra sırasıyla; Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük örgütleri ile Safranbolu’da; Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon örgütleri ile Trabzon’da; Sivas, Tokat, Yozgat, Erzincan örgütleri ile Sivas’ta; Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Çorum, Aksaray örgütleri ile Kırşehir’de; Ankara, Çankırı, Kırıkkale örgütleri ile Ankara’da buluştu.

Yorumlar (0)