CHP'li Öztrak: Korkunun ecele faydası yoktur gidecekler!

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak gündeme dair açıklamalarda bulundu. İttifak ve seçim iddialarını ile ilgili konuşan Öztrak, "Mevcut tabloda Cumhur ittifakı'nın yüzde 50+1'i alması mümkün değildir. Korkunun ecele faydası yoktur. Eğer beceremeyeceksiniz gideceksiniz. Sandıkta millet size yerinizi gösterecek" dedi.

SİYASET 22.01.2021, 17:55 22.01.2021, 17:58
CHP'li Öztrak: Korkunun ecele faydası yoktur gidecekler!

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak'a, Erdoğan'ın son zamanlar gerçekleştirdiği ittifak görüşmeleri soruldu. Öztrak, "Mevcut tabloda Cumhur ittifakı'nın yüzde 50+1'i alması mümkün değildir. Korkunun ecele faydası yoktur. Eğer beceremeyeceksiniz gideceksiniz. Sandıkta millet size yerinizi gösterecek" ifadelerini kullandı.

Öztrak, AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararı hakkında "Türkiye, Adalet Bakanı'nın iddia ettiği gibi hukuk devletiyse yapılacak şey şimdi bellidir. Milletvekilinin milletin sesini duyurma hakkı derhal geri verilmelidir. Yasaların ve yargının askıda olduğu yerde ekmek de askıda oluyor" dedi.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları:

Biz bu kutuplaştırıcı söylemi reddediyoruz, cevap vermeye dahi değer bulmuyoruz. Biz milletimizin sıkıntılarını sahiplenmeye, dertlerini dile getirmeye devam edeceğiz. Milletin gerçek gündeminin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz.

KORONAVİRÜS AŞISI

En az 60 milyon kişinin aşılanmasına ihtiyaç var. Bunun için 120 milyon doz aşı gerekiyor. Ocak ayının ortasını geçtik, şimdiye kadar geldiğini bildiğimiz aşı miktarı  3 milyon doz. Aşının ne zaman geleceği nasibe, kısmete kalmış. Nasip olursa gelecek denen aşı 10 milyon doz aşı. Milletin içi rahat değil, millet canını emanet edecek yer arıyor. Siz ise aşı gelmeden KDV'sini getiriyorsunuz. Bari aşıda adalet olsun diyoruz o da hak getire. AK MKYK'sı aşılanıyor, yandaş şarkıcı türkücüler aşılanıyor, milletin aşı olma sırasına kaynak yapan yapana... AKP kongrelerinde bulaşmayan virüs her ne hikmetse lokantalarda bulaşmaya devam ediyor. Esnaf perişan.

SELÇUK ÖZDAĞ'A SALDIRI

Çeteler ülkenin başkentine indi, gazetecilere, siyasetçilere çeteler pusu kurup saldırıyor. Bunlar olurken ülkenin başı lütfedip bu hain saldırıları kınayamıyor bile. Hükümetin küçük ortağı saldırılarla arasına mesafe olmak yerine Karar gazetesindeki gazetecileri hedefe koyuyor. Çeteler başkentte kol gezerken, savcılar tehdit edilirken İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı işlerini güçlerini bırakmışlar ergen genç çocuklar gibi birbiriyleriyle kavgaya tutuşuyorlar.

ENİS BERBEROĞLU

Alt mahkemeler bilmem kimin zorlamasıyla hak ihlali kararını tanımamış, Anayasa'yı ihlal etmişti. Yüksek mahkeme dün bir kez daha ihlal kararını oy birliği ile yineledi. Mahkemeye bir kere daha bu işi düzelt dedi. Adalet Bakanı da AYM'nin kararı bağlayıcıdır dedi. Türkiye, Adalet Bakanı'nın iddia ettiği gibi hukuk devletiyse yapılacak şey şimdi bellidir. Milletvekilinin milletin sesini duyurma hakkı derhal geri verilmelidir. Yasaların ve yargının askıda olduğu yerde ekmek de askıda oluyor.

FAİZ

Erdoğan bir anlamda sıcak paracılara ve faiz baronlarına söz verdi. Erdoğan Türkiye'yi sıcak paracılar için faiz cenneti yaptı. Damat bakanın görevden ayrıldığı tarihte ülkeye 10 milyon dolar getiren bir sıcak paracı parasını devlet tahviline yatırdıysa 2,5 ayda 1 milyon 524 bin 458 dolar kazandı. Dünyanın neresinde böyle karlı iş var?

SORULAR

Erdoğan'ın "CHP sokaklarda rastgele çekilen fotoğraflarla milletimizi karamsarlığa sürüklüyor" açıklaması...

"Bu ülke bu hale geldiyse, meydanlar açız diye bağırıyorsa, evinin kirasını ödeyemiyorsa bu hale Türkiye'yi kim getirdi? Bu hükümet getirmedi mi?" diye sora sora iktidara gelenler şimdi saraylarda oturunca dün söylediklerini hatırlamaz dün gördüklerini görmez oldular. Saraydan baktığınızda size bu fotoğraflar gerçek gibi gelmeyebilir ama biliniz ki bu görüntüler 18 yıldır yönettiğiniz ya da yönetemediğiniz ülkenin herhangi bir sokağında görebileceğiniz görüntülerdir.

Erdoğan'ın ittifak ziyaretleri...

Biz her zaman istişareyi savunageldik, yeter ki burda milletin dertleri görüşülsün. Ama saraylarda oturduğunuz zaman tek düşünceniz var o koltuğu korumak. Artık şu netleşmiştir, mevcut tabloda Cumhur ittifakı'nın yüzde 50+1 i alması mümkün değildir. Bu görüşmeler, hepsi bu telaş bu sıkıntı içinde yapılan görüşmelerdir. Korkunun ecele faydası yoktur. Eğer beceremeyeceksiniz gideceksiniz. Sandıkta millet size yerinizi gösterecek.

HDP'li vekilin zafer işareti...

Tüm anneler için çocukları çok önemlidir, anneler orada çocuklarına kavuşmak istemektedirler. Annelerin talepleri saygıyla karşılanmak zorundadır.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)