CHP'li Öztrak: Bu ülkeyi 18 yıldır yönetenler emekçilerin, yoksulların sırtına yüklenerek yönetmeye devam ediyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor.

SİYASET 08.01.2021, 15:35 08.01.2021, 15:38
CHP'li Öztrak:  Bu ülkeyi 18 yıldır yönetenler emekçilerin, yoksulların sırtına yüklenerek yönetmeye devam ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın açıklamları şöyle:
"ABD parlamentosu, seçimi kaybeden ama içine sindiremeyen militanların saldırısına uğradı. 5 kişi öldü. Darbe girişimi Demokrat adayı seçimi kazanınca başlamıştı. Dava üstüne açtılar, yargıçlara baskı uyguadılar. Yargıçlar geçit vermedi. Güçlü bir kuvvet ayrılığı var ABD'de. Yargıçlar halkın yargıçları olduğunu gösterdi.

Trump, başkente çağırdığı milislerle parlamentoya direndi. Kendi vekilleri de dahil parlamento 'bunu yapmazsın' dedi. Yetkilerin tek kişide toplandığı ucube rejim ABD'de yok. Yeminine sadık kalmayan güce gereken cevap verildi.

Milli iradeye darbe sadece silahlı güçlerle yapılmaz. Milletin oylarına saygı göstermeyebilir, oyları çaldılar deyip seçim sonuçlarını tanımayabilir despotlar. Dünyada bir değil bir sürü Trump var. Hukukun üstünlüğüne karşı olan her saldırıya karşı çıkarız.

Demokrasiye saldıranlara itidal tavsiye edilmez. Demokrasiye karşı olanların karşısında olunur. Bu girişimi kınıyoruz.

Dünya tarihi demokrasiyi istismar ederek demokrasyi bitiren despot lider örnekleriyle doludur.

2014'ten bu yana Türkiye'de yaşananlar kibir hastalığına yakalanan despot liderlerin nasıl bir krize yol açabileceğinin göstermiştir. Kuvvetler ayrılığı yok edilmiş, denge denetimi sonlandıran tek adam rejimine geçilmiş, parlamento işlevizleştirilmiştir.

Her muhalif sese darbeci yaftası yapıştıran bir yönetimin hukuk sistemini nasıl  tahrip edebildiğini yaşıyoruz. Demokrasinin yaşaması için kuvvetler ayrılığı gerekir. Hukukun bittiği yerde tiranlığın başladığını görüyoruz.

Havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybedenleri aileleri, parası olan 3 gün yatıp çıkamayacak diye isyan ediyorsa sözün bittiği yerdir. Tek adam rejimleri itaati sever, sadık memurlara ihtiyaç duyar.

Boğaziçi'nde rektör dayatmasına üniversite hocaları da öğrencileri de karşı çıkmıştır. Demokratik tepkiye sarayın cevabı ise kapıya kelepçe vurmak olmuştur. Öğrenciler gözaltına alınmış, hakaret ve darp görmüşlerdir.

Ayrıntılar Geliyor...

Yorumlar (0)