banner758

CHP'li Öztrak: Bu nasıl bir ittifak, herkes birbirine racon kesiyor kumpas kuruyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinin MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor. Öztrak, Cumhur İttifakı için, "Bu nasıl bir ittifak, herkes birbirine racon kesiyor. İçişleri Bakanı, Erdoğan'a racon kesiyor, Bahçeli, Erdoğan'a racon kesiyor. Herkes birbirine kumpas kuruyor." dedi.

SİYASET 04.06.2021, 15:33 04.06.2021, 15:46
CHP'li Öztrak: Bu nasıl bir ittifak, herkes birbirine racon kesiyor kumpas kuruyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinin MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’yi ne yazık ki az düşünüp, çok konuşmayı seven bir isim yönetiyor. Televizyona bile promptersız çıkamıyor. Çanak sorularda bile hazırlanmış bir metin dışına çıkarsa, devrilen çamların haddi hesabı olmuyor. Ama ekonomiyi o kadar kırılgan hale getirdiler ki, yanlış her sözün faturası da çok ağır oluyor. Erdoğan düşünmeden konuşuyor, faturayı millet ödüyor. AK Parti Genel Başkanı hafta içinde devletin televizyon kanallarında, yine “sen, ben, bizim oğlan” formatında bir program yaptı. Yapmaz olaydı… Erdoğan konuştu, dolar uçtu.

Merkez Bankası Başkanına, tarih de vererek, faiz indirimi için nasıl talimat verdiğini Ballandıra ballandıra anlattı. Konuşmaya başlarken, dolar kuru 8 lira 54 kuruştu.

Konuştu, kur 8 lira 77 kuruşa sıçradı. Bu ülkede; reel sektör şirketlerinin, döviz açık pozisyonu 157,5 milyar dolar. Dış borç stokumuz 450 milyar dolar. Sarayın kibirlisinin ağzına geldiği gibi konuşması, şirketlerimize 36 milyar lira. Ülkeye 103 milyar lira maliyet çıkardı. Evet bu tv programı millete oldukça pahalıya patladı. Ama aynı televizyon kanalı, tek adam rejimin tüm sakilliğini gözler önüne serdi.

Saray'ın kibirlisi sadece Millet İttifakı'nı değil, demokrasiyi de hedef almaya başladı. Korkunun ecele faydası yok, milletimizin Erdoğan şahsım hükümetinin notunu verdi. Artık sandığı sabırsızlıkla bekliyor. 

Koalisyon dönemlerini kötüledi. Bugün Cumhur İttifakı'nın görünen ve görünmeyen ortakları 90'ların koalisyonlarına rahmet okutuyorlar. Bu Cumhur İttifakı'nın cürüm ittifakına dönüştüğünü kanıtı. İttifakın ortaklarından biri bir suç örgütü elebaşısı İçişlri Bakanı'na racon kesiyor, İçişeleri Bakanı Erdoğan'a racon kesiyor. Ülkenin seçilmiş başbakanına darbe yapmak bunlarda, siyasi kumpaslar, mafyanın 10 bin dolar maaşa bağladığı siyasetçiler bunlarda. Bunların senaryolarında ne ararsanız var. Tam bir kavgalı ev. Birbirleriyle kavga ederken de milleti unutmuşlar. 

Bu suç örgütü elebaşına mitingleri kim yaptırdı? Bu suç örgütü elebaşına kim koruma verdi? Dış güçler mi? Tehditlerini kim cevapsız bıraktı? Bunların hepsine Cumhur İttifakı ve AK Parti icazet verdi. 

Bu suç örgütü elebaşı aslında evin has çocuklarından biriydi. Şimdi bu evde ipleri elinden kaçıran Erdoğan, çizilen karizmasını Millet İttifakı'na racon keserek kurtarırım sanıyor. Aslında bir siyasetçinin mafyada 10 bin dolar maaş aldığını ilk kim açıkladı? İçişleri Bakanı... Ama bu ismi savcılara bildirmeyerek suç işledi. 

Yorumlar (0)