CHP'li Öztrak: "Bir avuç saray sosyetesi malı götürüyor"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası açıklamalar yapıyor.

SİYASET 14.06.2021, 15:42 14.06.2021, 15:48
CHP'li Öztrak: "Bir avuç saray sosyetesi malı götürüyor"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Merkez Yönetim Kurulu toplantımız devam ediyor. Bugün toplantımızda; Mafya-Siyaset-Ticaret ekseninde derinleşen devlet krizini, milletimizi ezen ekonomik krizi, salgında yeterli destek alamayan toplum kesimlerinin sorunlarını, ağırlaşan toplumsal buhranı ve bu buhrandan çıkışın yollarını ele aldık.

Demokrasilerde, “Yetki, beraberinde sorumluluk getirir.”

Milletin verdiği yetkiyi kullananlar, yaptıklarının ya da yapmadıklarının hesabını millete verir. Ülkemizde Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin yetkisi çok ama sorumluluğu yok.

Ülkemizi, yetkileri sımsıkı kucaklayan, sorumluluğunu kabul etmeyen bir anlayış yönetiyor. Böyle olunca; Yandaşa ihale dağıtmayı, kendilerine saraylar yapmayı, itibardan tasarruf etmemeyi, saray beslemelerine üçer, beşer maaş bağlamayı, ülkenin dağını taşını, derelerini, denizlerini talan etmeyi, beytülmali ganimet sayıp yağmalamayı, atadan, deden kalan mirası satıp yemeyi, ülkenin geleceğine, geçilmeyen köprü ve yollarla ipotek koymayı, milletten acımasızca vergi toplamayı ve koskoca ülkeyi gırtlağına kadar borca batırmayı devleti yönetmek sanıyorlar.

Hükümetler, millete hizmet için vardır. Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti, milleti kendilerine hizmetkâr görüyor. Bu çarpık anlayış elinde, “Hepimiz bir avuç saray sosyetesinin, mutluluğu için çalışıyoruz.” Tüm nimetler bu mutlu azınlığa, külfet ise tüm millete…

Bu sorumsuzların elinde ülkemizi müsilaj götürüyor, Marmara denizi ölüyor.
İşsizlerimizin sayısı 10 milyonu geçmiş. Pahalılık milleti perişan etmiş. Milletin 128 milyar doları buharlaşmış. Sadece ülkemiz değil, insanımız da borca batmış. Milletin büyük bir kısmının geliri her gün erirken,  Saray, duran, uçan, kaçan saraylarında gününü gün ediyor, bir avuç saray sosyetesi malı götürüyor. Millet “açım” diye bağırıyor. Erdoğan ise “açları siz doyurun” diyerek, sorumluluğu muhalefete yıkıyor.

Yorumlar (0)