CHP'li Öztrak: Bir an evvel bu buhrandan çıkış stratejinizi, millete açıklayın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TCMB ve Kısa Vadeli Dış Borç Stoku istatistiklerini değerlendirdi. İstatistiklere göre ekonominin yönetilmediğini savrulduğunu söyleyen Öztrak ''Bir an evvel bu buhrandan çıkış stratejinizi, millete açıklayın'' diyerek iktidara seslendi.

SİYASET 17.09.2020, 15:56 17.09.2020, 16:14
CHP'li Öztrak: Bir an evvel bu buhrandan çıkış stratejinizi, millete açıklayın!

TCMB ve Kısa Vadeli Dış Borç Stoku istatistiklerini değerlendiren CHP'li Öztrak, ''Hamasetle, aspirin tedavisiyle, pansumanla ekonomi düzelmiyor. Her geçen gün kırılganlıklar daha da artıyor. Kaybedecek tek bir dakika kalmadı.'' dedi.

Öztrak'ı şu ifadeleri kullandı;

(1/3) Önümüzdeki bir yıl içinde ödenecek kısa vadeli dış borçların milli gelire oranı %17,3 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Peki, elimizde bu borcu ödeyecek döviz rezervi kaldı mı? Maalesef, o da yok.

(2/3) TCMB Kasasında “altın dahil” brüt döviz rezervleri kısa vadeli dış borç stokunun yalnızca %70’i kadar. Brüt rezervlerin kısa vadeli dış borcu karşılama oranı 2001’den bile kötü durumda. Net rezervler ise zaten eksi bakiye veriyor.

(3/3) Ekonomi yönetilmiyor, savruluyor. Hamasetle, aspirin tedavisiyle, pansumanla ekonomi düzelmiyor. Her geçen gün kırılganlıklar daha da artıyor. Kaybedecek tek bir dakika kalmadı. Bir an evvel bu buhrandan çıkış stratejinizi, millete açıklayın.

Yorumlar (0)