CHP'li Nusret Bayar: Damadın istifası yetmez, AKP Genel Başkanı da istifa etmelidir!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından duyurduğu istifasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yazılı açıklamalarda bulundu. Albayrak’ın istifasıyla kötü gidişatın düzelmeyeceğini ifade eden Başkan Bayar, “AKP Genel Başkanı da istifa etmelidir” dedi.

SİYASET 09.11.2020, 10:39 09.11.2020, 10:47
CHP'li Nusret Bayar: Damadın istifası yetmez, AKP Genel Başkanı da istifa etmelidir!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından duyurduğu istifasının ardından konuyla ilgili basına ve kamuoyuna yazılı açıklamalarda bulundu. Berat Albayrak’ın istifasının; ekonomideki ve ülke yönetimindeki kötü gidişatı durdurmayacağını ifade eden Başkan Nusret Bayar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Bayar açıklamasında, “Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmiş! AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın damadı da olan Albayrak kelimenin tam anlamıyla zirvede bıraktı. Malum Dolar 8.50’yi, Euro 10 TL’yi geçmişti… Ülke maalesef ekonomik açıdan dibe vurmuş durumda. Ocakta tencere kaynamıyor. Gençler işsiz. Emekçiler, gençler, kadınlar, memurlar, üreticiler, küçük esnaf, emekliler yoksun ve yoksul. Paramız pul oldu. Kimse önünü göremiyor. Bu koşullar altında elli kez görevden alınması gereken Damat sağlığını gerekçe göstererek kendisi Bakanlık görevinden ayrılmış. Ne diyelim geçmiş olsun. Memleketin sağlığını da bozup gitti. Esas ülkemize geçmiş olsun!” ifadelerine yer verdi.

“Bu İstifa Kötü Yönetim ve Beceriksizliğin Sonucudur”

Açıklamasının devamında Berat Albayrak’ın ekonomiden anlamadığını, dolayısıyla bu istifanın beceriksizliğin bir sonucu olduğunu ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Malum kendisi fıkra gibi bir insandı. Cumhuriyet tarihi bu kadar beceriksiz, bu kadar öngörüsüz bir Bakan görmemişti. “Biz dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz”, “Kur benim için hiç önemli değil, oraya bakmıyorum" gibi yaptığı absürt açıklamalarla ekonomiden hiçbir şey anlamadığını hiç çekinmeden ortaya koyuyordu. İşin özüne dönüp baktığımızda; Türkiye ekonomisinin geldiği nokta ve Albayrak’ın istifası bir neden değil, maalesef kötü yönetimin, beceriksizliğin bir sonucudur! Ülkeyi yönetemeyen, ekonomiyi bataklığa sürükleyen SARAY REJİMİ ile birlikte ülke sonu olmayan karanlık bir tünelin içine girdi. Damadın istifası yetmez! Bu kötü gidişatın, damattan bir gecede atanan Merkez Bankası Başkanına kadar bütün atamaların, bütün kötü yönetimin esas sahibi AKP Genel Başkanı da istifa etmelidir!” şeklinde sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)