CHP'li Metin Kaya:Türkiye'de yıkılmayan tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir

Halk TV'deki '' Haber Masası'' programına katılan CHP İstanbul İl Eski Sekreteri Metin Kaya, Şule Aydın'ın sorularını cevapladı.

SİYASET 26.02.2020, 15:36 27.02.2020, 10:24
CHP'li Metin Kaya:Türkiye'de yıkılmayan tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir

İşte Metin Kaya'nın açıklamalarından satır başları:

KEMAL KILIÇDAROĞLU TEK ADAY MI?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde tek aday dayatması yoktur. CHP'li olan herkes kendi iradesiyle hareket eder antidemokratik bir sistem parti içerisinde yoktur. Partide yıllardan beri mücadele etmiş.Çünkü Türkiye'de yıkılmayan tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Aday olmak isteyen insanlar gönül rahatlığıyla aday olabilir.

'CELAL ÇELİK, EN SON FETÖCÜ DİYEBİLECEĞİMİZ BİRİDİR '

Bu ülkenin en güven duyulan kurumlarından Yarsav'ın kurucu ve yargıtayda tetkik hakimlik yapmış birisidir. O dönem FETÖ'cülerin kol gezdiği yerleştiği, ülkeyi ve bütün kurumları işgal ettiği dönemde Celal Çelik elinin tersiyle reddedip hakimlikten kendi isteğiyle zehir zembelek açıklamalar yaparak istifa etmiş birisidir. Şimdi böyle bir insanı kalkıp bugün FETÖ ayağından bağlarak FETÖ'cü olarak suçlamak akla mantığa sığmayacak bir şeydir. 

'DIŞ POLİTİKA TAHTEREVALLİYE DÖNDÜ'

 Dış politikayı öyle bir hala getirdiler ki tahterevalli meselesine çevirdiler,  bir gün Putin iniyor biniyor bir gün Trump iniyor biniyor.. Bu ülke savaşla mücadeleyle kazanıldı birilerinin eline teslim etmek bu kadar kolay olmamalı. Ecevit dönemimde bir esnaf yazar kasa fırlatmıştı 20 yıldır bu mesele konuşuluyor bu ülkede. Bugün insanlar hayatlarını canlarını fırlatıyor her gün insanlar intihar ediyor. Bu başkanlık sistemi sürdürülebilir bir yapı değil mesela düşmanlık değil mesele ülkedir.

EĞİTİM SİSTEMİ TÜRKİYE'DE ÇÜRÜDÜ

İlkokuldan sonra çocuklar SBS,TEOG bugün farklı bir sitem uyguladılar çünkü bakana göre sistem uyguladılar. Tunceli eğitim oranının en yüksek olduğu illerden biri. O dönem TEOG sınavında başarılı iller sıralamasında örnek veriyorum birinci Tunceli, derslere göre baktığımızda ikinci Tunceli çıkıyor, Fen ve Teknolojide ikinci Tunceli çıkıyor, Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi denildiğinde gururla söylüyorum bir Tunceli çıkıyor.

Yorumlar (0)