CHP'li Gürsel Erol: 'CHP geleneğinden gelmek gerçek CHP'li olmaktır!'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP'nin 37. Olağan Kurultay'ında açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partinin başarı hikayesi yarattığını söyleyen Erol'' Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini Türkiye ekonomisinin üçte ikisini etkileyen kentleri yöneten parti olduk'' dedi.

SİYASET 25.07.2020, 16:29 25.07.2020, 16:46
CHP'li Gürsel Erol: 'CHP geleneğinden gelmek gerçek CHP'li olmaktır!'

CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi adayı Gürsel Erol, CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

CHP'li Gürsel Erol şu ifadeleri kullandı:

YEREL İKTİDAR GENEL İKTİDARDAN GEÇER

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partimiz bir başarı hikayesi göstermemiş olsaydı İstanbul, Adana,İzmir,Ankara,Kocaeli,Antalya,Ardahan,Mersin,Artvin,Kırşehir,Bolu ve Kocaeli Merkez Belediye Başkanlarını bu salonda görmeseydim en sert tepkiyi, eleştiriyi yapan bir konuşma yapardım. Ama biz 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini Türkiye ekonomisinin üçte ikisini etkileyen kentleri yöneten parti olduk. Yerel iktidarız, genel iktidar yerel iktidardan geçer.

İKİ TARZ CHP’Lİ VAR; PARTİNİN KÜLÜNÜ YUTANLAR VE HASBELKADER CHP’Lİ OLANLAR

Bugün bu salonda doğal olarak genel başkanlığı da Parti Meclisine de aday olabilir. Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını bitirdiği zaman gördüğüm tablo beni üzdü. Biz CHP geleneğinden gelen siyasetçileriz. İki tarz siyaset yapan siyasetçiler var ; Bizim gibi aileden, kökten CHP’nin tarihinden gelen CHP’liler, o partinin külünü yutanlar bir de hasbelkader tesadüfen CHP’li olanlar.

CHP GELENEĞİNDEN GELMEK GERÇEK CHP’Lİ OLMAKTIR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuştuktan sonra bütün salon CHP  Genel Başkanını ayakta alkışlarken hiç kimse yerinden kalkmamazlık yapamaz, yerinden kalkmayarak saygısızlık yapamaz CHP’li olmak budur. Ben hep sol kanatla hareket ettim ve çoğu zaman dönemin genel başkanları Deniz Baykal ve Murat Karayalçın’a karşı en sert muhalefeti ettik. Ama biz partimizin genel başkanlarına ceketimizin düğmesini açmadan karşısında durmadık saygısızlık yapmadık. Çünkü o sadece CHP’nin Genel Başkanı değildir, o aynı zamanda bir tarihi mirasın genel başkanıdır. Atatürk’ün oturduğu koltuğu temsil eder. CHP’de bu  bilince varılarak siyaset yapılacak. Herkes CHP’li olabilir ama CHP geleneğinden gelmek, CHP kültürünü bilmek, gerçek CHP’li olmaktır.

Yorumlar (0)