CHP'li Faik öztrak:Tank Palet Fabrikası’nı Katar Ordusuna Peşkeş Çektiler

CHP Sözcüsü Öztrak, iktidarın kendine yakın iş adamlarını kurtarmak için Varlık Fonu’nu kullandığını belirterek, “Ondan sonra da 50 milyon dolar bahanesiyle tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekiyorlar” dedi.

SİYASET 21.10.2019, 16:10
CHP'li Faik öztrak:Tank Palet Fabrikası’nı Katar Ordusuna Peşkeş Çektiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak bugün gerçekleşen CHP MYK toplantısı sonrasında bir basın açıklaması yaptı.


CHP Sözcüsü Öztrak, iktidarın kendine yakın iş adamlarını kurtarmak için Varlık Fonu’nu kullandığını belirterek, “Ondan sonra da 50 milyon dolar bahanesiyle tank palet fabrikasıKatar ordusuna peşkeş çekiyorlar” dedi.CHP genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’ın mektubuna tepkisiz kalmasına tepki gösterdi. Öztrak, bütçenin sadece iktidara yakın iş adamlarını kurtarmak için hazırlandığını belirterek, “Bu borçlarla yok İstanbul Finans Merkezi yok şu bu diyerek kendi yandaş müteahhitlerini kurtarıyorlar. Ondan sonra da 50 milyon dolar bahanesiyle tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekiyorlar” ifadelerini kullandı.


CHP Sözcüsü Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:
"AK Parti iktidarında buharlaşan değerlere devlet geleneği de eklendi. Trump'ın mektubu AK Parti Genel Başkanı tarafından sineye çekildi. Trump sevgisi ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne geçti? Halkbank dosyasının açıldığı duyan şu anki Merkez Bankası Başkanı ABD'de toplantıya katılmaktan vazgeçtiler, daha doğrusu gidemediler.'Ben Trump'tan başka biriyle oturmam' diyen Erdoğan, Trump'ın yardımcısı ile 1 saat 10 dakika konuştu. ABD, YPG terör örgütüne vekâleten masaya oturdu. Uluslararası haber ajansları YPG'nin ABD ile bu sürede kesintisiz görüştüğünü söyledi.


Bu arada hayırlı olsun, Yüksek İstişare Kurulu'ndan bir üyenin damadı FETÖ'den beraat etti, olan fakir fukaraya oluyor. Bunların bir dediği bir dediğini tutmuyor. Erdoğan, yarın Putin'in yanına gidiyor, bu sefer de herhalde Putin'i özledi. Bu bataklığı açmanın en kestirme yolu Şam ve Ankara arasındaki yoldur.


Bir iktidar bir milletin sıkıntılarına bu kadar bigane kalır? 40 milyar dolar daha harcamaktan bahsediyorlar. Kayınpeder istiyor, damat milletin kasasından veriyor. Saray'ın bütçesinde millet yok yandaş var. Batan geminin mallarını sağa sola peşkeş çekerken keman sesi ile milleti oyalamaya çalışıyorlar.


Şimdi Türk Hava Yolları'ndan kamu bankalarına PTT'den Eti Maden'e kadar kamunun varlıklarını borç karşılığı veriyorlar. Bu borçlarla yok İstanbul Finans Merkezi yok şu bu diyerek kendi yandaş müteahhitlerini kurtarıyorlar. Ondan sonra da 50 milyon dolar bahanesiyle tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekiyorlar. “ 

Yorumlar (0)