CHP'li Bülent Kuşoğlu:Yürütme erkinin tek seçilmiş kişisi bütçeyi TBMM’ye sunmuyor ama canlı yayınlara çıkıyor

CHP'li Bülent Kuşoğlu, Bütçeyi hazırlayan, sorumlusu ve uygulayıcısı olan yürütme erkinin tek seçilmiş kişisi bütçeyi TBMM’ye sunmuyor ama canlı yayınlara çıkıyor. Millet iradesi yok, iktidar milletvekillerinin de önemli bir bölümü TBMM’de yok. Ancak atanmış iktidar sözcüleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM güçlenmiştir diyorlar

SİYASET 12.12.2019, 12:23
CHP'li Bülent Kuşoğlu:Yürütme erkinin tek seçilmiş kişisi bütçeyi TBMM’ye sunmuyor ama canlı yayınlara çıkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerdeki konuşmasında, 2020 yılı bütçe sunumunu Meclis Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yapmasına tepki göstermişti.Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe sunuşunda Meclis'e gelmemesini eleştirmişti.


CHP'de bir tepkide Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan geldi.


Kuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda tepkisini şu şekilde gösterdi:


"Bütçeyi hazırlayan, sorumlusu ve uygulayıcısı olan yürütme erkinin tek seçilmiş kişisi bütçeyi TBMM’ye sunmuyor ama canlı yayınlara çıkıyor. Millet iradesi yok, iktidar milletvekillerinin de önemli bir bölümü TBMM’de yok. Ancak atanmış iktidar sözcüleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM güçlenmiştir diyorlar"


 

Yorumlar (0)