CHP'li belediye başkanlarıyla yapılan çalıştay sonrası Kılıçdaroğlu'nun masasındaki raporda hangi konular vardı?

Cumhuriyet Halk Partisi, geçtiğimiz haftalarda belediye başkanları ile bir çalıştay düzenledi. Çalıştay sonrası, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir rapor sundu.

SİYASET 04.08.2019, 13:09 04.08.2019, 14:12
CHP'li belediye başkanlarıyla yapılan çalıştay sonrası Kılıçdaroğlu'nun masasındaki raporda hangi konular vardı?

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, raporda ağırlıklı olarak belediyelerin kaynak sorununa değinildiğini söyledi.

Takan, "Çalıştay'da öne çıkan en önemli konuların başında belediye başkanlarının karşı karşıya olduğu sorunların büyüklüğü ve karmaşıklığı ile bu sorunları çözmede belediyelerin finansal kaynaklarının ve insan kaynaklarının yetersiz geldiği dile getiriliyor... Bu durumun, "başkanların CHP Genel Merkezi'nden yerel yönetimler için deneyim paylaşım ve iletişim platformu oluşturması beklentisini yüksek sesle ifade etmelerine yol açtığı"na vurgu yapılıyor" ifadesini kullandı.

Raporda CHP'li belediyelerden beklentinin yüksek olduğu ve vatandaşların makro sorunlarda bile çözümü belediyelerden beklediği belirtildi.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Özellikle göreve yeni başlayan başkanlar, belediyecilikle ilgili destek beklentilerini dile getirdiler. Görevden ayrılmış başkanların onlara kısa süreyle eşlik etmeleri ve bir tür mentörlük yapmaları öneriler arasında yer aldı. Belediyeler, görev ve sorumluluk alanlarındaki yurttaş beklentisini karşılamakta zorluk çekiyor. Bu zorluğun temel nedenini hükümetin baskı ve kısıtlamaları oluşturuyor. Mevzuat ve uygulamadaki bürokratik ve hukuki aksaklıklar ise uygulama alanlarını sınırlandırıyor, yavaşlatıyor ya da engelliyor. Özellikle Ak Parti'den devralınan belediyeler tümüyle borç içerisinde. Bazı belediyeler personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek durumda borç içinde bırakılmış."

Yazının devamı için tıklayın

Yorumlar (0)