CHP Kurultayı öncesi birkaç hatırlatma!

Gazete Kritik Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakar, CHP kurultayı öncesi bir yazı dizisi kaleme aldı.

SİYASET 01.07.2020, 10:23 01.07.2020, 10:28
CHP Kurultayı öncesi birkaç hatırlatma!

CHP Kurultayı öncesi birkaç hatırlatma!


CHP, 25-26 Temmuz’da Bilkent Odeon’da açık havada yapılacak kurultaya 1 aydan az bir zaman kaldı.


Ama KOVİD-19 nedeniyle o heyecan kurultay heyecanlı yok. Seyircisiz bir kurultayın şölen havasına dönüşmeni nasıl sağlanacak? CHP'li yöneticiler mutlaka bir çözüm üretmeye çalışıyorlardır.
Hafızaları bir tazeleyelim daha 2 yıl önce Muharrrem İnce öncülüğünde bir grup CHP'li olağanüstü kurultay talabi ile başlatılan imza toplamışlardır. Bu ekip CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere ekibine tek adamdan tutun hizibe kadar birçok laf etmişlerdi.


Ana akım ve yandaş medyada sayfa sayfa demeçler verip partiyi yıpratmışlardı.AKP ve MHP'nin çok sevindiği bu tabloya karşı ise partililer üzgün ve kızgındı. CHP'lilere göre, ne olursa olsun parti bu duruma sokulmamalıydı.Nitekim şimdi o imzacılardan bazılarının pişmanlığı bulundukları konum itibari ile belli oldu.


O çok eleştirdikleri, tek adam olarak suçladıkları Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimde gösterdiği adaylarla İstanbul,Ankara,Mersin,Adana,Antalya ve Hatay Büyükşehir belediyelerini CHP'ye kazandırdı. Bu seçim başarısı sonrasında artık Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki en güçlü dönemi başlamış oldu.


CHP liderinin aslında önündeki en büyük sınav bu kurultay olacak. Çünkü CHP'nin iktidara en yakın olduğu bir konumdayken CHP'nin vizyonunu yansıtacak PM ve MYK bu kurultay ile birlikte vücüt bulacak.CHP Lideri seyirciz yapılacak bu kurultayda muhaliflerin tamamını eleyecek bir anahtar liste hazırlarsa bu listeye tepki oluşabilir.Dolayısıyla anahtar listesinden fire verebilir. Bu nedenden dolayı bu refleksi göz önünde bulundurarak adeta bir gölge hükümet oluşturacağı bir ekip ile yoluna devam etmeli.

Bu bilgiler ışığında aşağıdaki soruların yanıtını sonraki yazılarımda yer vereceğim.

*Kılıçdaroğlu gitsin diye organize olan ekip kimlerden oluştu?
*Hangi isimler alternatif liste hazırlığında olacak?
*Delegelerde hangi isimlerin ağırlığı var?
*Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde kimler olacak?
*Örgütte hangi MYK üyelerine tepki var?
*Muharrem İnce'nin planı ne?

ÖZGÜR ÇAKAR
Gazete Kritik Genel Yayın Yönetmeni

Yorumlar (0)