banner773

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız:AKP Mart 2019'da ikinci silleyi yiyecek

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yaptığı basın açıklaması ile 2019'da yapılacak seçime dair önemli açıklamalarda bulundu

SİYASET 26.09.2018, 19:15 26.09.2018, 19:15
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız:AKP Mart 2019'da ikinci silleyi yiyecek

İşte CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın o açıklaması:

Karabağlar ilçesi, 500 bine yakın nüfusu olan ve 58 mahalleden oluşan yapısıyla İzmir’in en büyük ilçelerinden biridir. Karabağlar Belediyesi; kurumsallaşmayı ön plana çıkarıp açık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışını benimseyip uygulamaya koymuş örnek belediyelerden biridir. Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu göreve geldiği günden bugüne bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmekte olup muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların öneri, görüşlerini de dikkate alıp katılımcı yönetim modelini en iyi biçimde uygulamaktadır.

“Bireylere değil, topluma hizmet” anlayışı da Karabağlar Belediyesi’nin üzerinde hassasiyetle durduğu ve çok önemsediği bir kavramdır. Karabağlar Belediyesi, hizmet üretirken hiçbir mahalleyi bir diğerinden ayırmamış, oy kaygısıyla hareket etmemiştir. Dolayısıyla ilçedeki 58 mahallenin sorunları yerinde tek tek tespit edilmiş, buna göre gerekli planlama, programlamalar yapılarak çözüm üretilmiştir. Oy kaygısıyla hizmet götürülmediği yönündeki eleştiriler kesinlikle doğru değildir; tam aksine “Oy yoksa hizmet de yok” anlayışı AKP zihniyetidir. Bunlar, ” Teflon iktidar” üzerlerine hiçbir şey yapışmıyor!. İyi şeyler onlarda kötü şeyler dış güçler safsatasıyla açıklamaktadırlar.

Cumhuriyet tarihinin bir seferde yapılan en yüksek faiz artırımı yapılmış, on ayda yüzde on birden fazla faiz artırılmış. Hedeflenen enflasyon yüzde yirmileri faiz yüzde yirmi dörtleri geçmiş. On ay önce hazırladıkları orta vadeli programı unutup yeni bir orta vadeli programla sorunları maniple eden bir yönetim. Buna karşın belediyemiz tarafından 2014 yılından bugüne kadar Karabağlar ilçesinde 1000’e yakın sokağın düzenlenmesi, yol çalışmaları, trotuar çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca yine belediyemiz tarafından yeni parklar ve revizyon çalışmaları yapılarak 140 adet park halkımızın hizmetine sunulmuştur. Merkezi Hükümetin görevi olmasına rağmen, Karabağlar Belediye’miz ilçedeki öğrencilerin daha iyi fiziki ortama sahip okullarda eğitim alması için her yıl yaptığı boya, bakım ve onarım çalışmalarına bu yıl da devam etmiş ve 100’ü aşkın okulun bu konudaki ihtiyaçları karşılanmıştır. AKP’li İlçe Başkanı ve yöneticileri bu durumu görmezden gelmektedir.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz gerekli planlamaları yaparak 3 vardiya halinde 58 mahallenin çöplerini düzenli olarak toplamaktadır. Çöp konteynırları ise her yıl yenileri alınarak hizmete sunulmaktadır. Yine her mahallede çöp konteynırı yıkama aracı ile gerekli yıkama ve dezenfekte işlemleri uygulanmaktadır. “Çoğu sokaklar karanlık, aydınlatma yetersiz” eleştirileri de AKP’li yöneticilerinin bilgisizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Sokakların aydınlatma görevi belediyenin değil, yasal olarak Gediz A.Ş.’nin görevidir. AKP’li yöneticiler bu yöndeki suçlamaları gündeme getirirken Karabağlar Belediyesi’ni siyasi malzeme yaparak bu işe alet etmesinler. Bu söylem ve eylemlerin Karabağlar halkında karşılığı yoktur. Karabağlar halkı gerçeğin farkındadır, belediyemizin hizmetlerinden de son derece memnundur.

Son seçimlerde de görülmüştür ki AKP Karabağlar’da aldığı oy oranları ile halkımızın desteğini almaktan uzak olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisinin ise her zaman halkımızın yanında durarak takdirini kazandığını göstermiştir. Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın söylediği gibi Karabağlar halkı silleyi indirecektir. Ancak bu sillenin ilki 24 Haziran’da AKP’ye inmiştir; ikincisi ise Mart 2019 seçimlerinde inecektir.


 

Yorumlar (0)