CHP İZMİR'DE DEĞİŞİM İSTEYENLER TEKRAR ADAY OLDU!

CHP’de 24 Haziran seçimleri sonrasında değişim adı altında Muharrem İnce’nin genel başkan olması için imza toplayan bir çok isim yaklaşan yerel seçim öncesi aday adayı oldu.

SİYASET 17.11.2018, 18:20 17.11.2018, 18:20
CHP İZMİR'DE DEĞİŞİM İSTEYENLER TEKRAR ADAY OLDU!

Parti içinde "değişim" adı altında Muharrem İnce’ye yakın isimlerin imza hareketi başlatmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte ona yakın belediye başkanları ve ilçe başkanlarının destekleri ilerleyen sürecin başarıya ulaşamamıştı. Fakat Kılıçdaroğlu ve yönetimi gitsin diyenlerin  “değişim” konusundaki samimiyetsizlikler adaylık süreci ile de ortaya çıktı.

KOCAOĞLU TEKRAR ADAY GÖSTERİLMESİNİ İSTİYOR
CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'a konuk olan Aziz Kocaoğlu,önce İnce’ciyim demesine rağmen sonrasında  "Ankara'da Muharrem İnce'nin toplantısına katıldım” sözleri ile samimiyet sınavını geçememişti. Aziz Kocaoğlu, "CHP, Türkiye'yi nasıl yöneteceğini bilmiyor. Türkiye'nin sorunlarından nasıl kurtulacağına dair bir yol haritası belirlememiştir." Diyerek partisini ulusal bir kanalda eleştiriden öte bir tavırla yıpratmaya çalışmıştı. Siyaseti bırakıyorum diyen Kocaoğlu,  CHP kulislerine göre tekrar aday gösterilmesi için Kılıçdaroğlu’na aracılar kullanarak ulaşmaya çalıştığı ifade ediliyor. Muharrem İnce’ninde Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday gösterilmesini isteyeceği söyleniyor.


KILIÇDAROĞLU GİTSİN DİYEN O İSİMLER TEKRAR ADAY OLMAK İSTİYOR
CHP’de Kılıçdaroğlu ve yönetimini beğenmeyerek İnce’yi destekleyen  Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tekrar aday adaylığı başvurusunda bulunarak aday olmak istedikler. Bu isimlerin CHP’de değişim isterlerken kendileri koltuklarını bırakmak istemeyerek değişim konusundaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuş oldular.

İMZACILARIN HEPSİ ADAY
İzmir’deki imza hareketinin başını çeken Suat İstanbullu’ya yakınlığı ile bilinen Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka’dan, Suat İstanbullu Balçova’dan, Ali Asuman Güven Konak’tan, Günal Biçer Foça’dan, Ahmet Pala Menderes'ten aday oldu.

Yorumlar (0)