CHP İZMİR'DE 8 İSİMLİ KRİTİK ANKET

CHP bugüne kadar Ankara, İstanbul büyükşehirlerinin da aralarında bulunduğu 630 yerde belediye başkan adayların açıklamıştı. Gözler ise İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarına çevrildi.

SİYASET 08.01.2019, 11:24 08.01.2019, 11:24
CHP İZMİR'DE 8 İSİMLİ KRİTİK ANKET

Gazetekritik/Özel
 


CHP bugüne kadar Ankara, İstanbul büyükşehirlerinin da aralarında bulunduğu 630 yerde belediye başkan adayların açıklamıştı. Gözler ise İzmir Büyükşehir ve ilçe adayları ile birlikte İstanbul'un ilçelerine çevrildi.

CHP'de adayları en çok merak edilen iller arasında İzmir ve İstanbul var. Partinin oy deposu olan İzmir'de büyükşehir ile birlikte ilçe adayları yanı sıra İstanbul ilçelerinde kimlerin aday gösterileceği merakla bekleniyor.

İZMİR'DE 8 İSİM İÇİN ANKET
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yapılan parti meclisi öncesindeki MYK toplantısında İzmir için 8 ismin anket yapılması talimatını verdi. Buna göre  ankette CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan,CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, PM Üyesi Erdal Aksünger,  İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Figen Baz  yer alıyor.Ankette CHP'nin adayı kim olmalı sorusunun yanı sıra son seçimde kime oy verdiniz sorularıda yer alıyor.

 

İZMİR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
İzmir'de büyükşehir için yapılan anket sonucu ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aklındaki İzmir adayı için son kararı vereceği düşünülüyor. İlçelerde ise ittifak görüşmelerinin sonuçlanması bekleniyor. Buna göre ittifak görüşmelerinde haftaya kada sonuç alınması durumunda  Ocak ayı ortasındaki parti meclisi toplantısında CHP'nin elinde olmayan 8 ilçe ve ittifak ile verilen ilçelerin açıklanması beklenirken büyükşehir ve diğer ilçelerin ay sonunda yapılacak parti meclisi toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

MURAT BAKAN EKİBİNDEN ANKET İÇİN "BOT" ATAĞI
İzmir Büyükşehir için anket kararının ardından Murat Bakan ekibinin ilk işi twitter üzerinden bot çalışması( sahte üyelerle) yapmak oldu. Ismarlama haberleri bot hesaplar üzerinden paylaşarak "CHP İzmir" konusunu üzerinden TT çalışması yapıldığı gözlerden kaçmadı. İzmir'de en zayıf halka olan Bakan'ın bu çalışması gözlerden kaçmadı.


3 İLÇE DEĞİŞİM KESİN GİBİ
CHP'de Karşıyaka, Konak ve Çeşme'nin adaylarının değişmesine kesin gözü ile bakılıyor. Konak'ta CHP'li belediyenin yönetimini  başka siyasi partilerin arka bahçesi haline getiren Sema Pektaş yanı sıra Karşıyaka'da tarihinin en kötü yönetimini sergileyen ve kavgacı ve saldırgan tutumu ile bilinen Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte varlık nedenini Aziz Kocaoğlu'na borçlu olan ve partisinden çok Kocaoğlu'na bağlılığı ile bilinen Muhittin Dalgıç'ın gitmesine kesin gözü ile bakılıyor.

 

 

 

Yorumlar (0)