CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANAN KAFTANCIOĞLU:DAHA ÇOK SALDIRACAKLAR, KORKMUYORUZ

Sosyal medyada dolaşıma sokulan bir fotoğrafla hedef gösterilen Canan Kaftancıoğlu, 'O kişi ben değilim ama o kişinin hakları gasp ediliyor' dedi.

SİYASET 15.01.2018, 21:11 15.01.2018, 21:11
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANAN KAFTANCIOĞLU:DAHA ÇOK SALDIRACAKLAR, KORKMUYORUZ

GAZETE KRİTİK HABER MERKEZİ - CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesinin ardından sosyal medyada ve yandaş medyada hedef gösterilen Canan Kaftancıoğlu Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programına canlı yayında bağlanarak İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kaftancıoğlu, elinde taş olan bir kadının bulunduğu fotoğrafa ilişkin, "Kim olduğunu bilmediğim bir insan sosyal medyada teşhir ediliyor. Bu kişi için büyük bir hak ihlali. Eşimin sırf şaka yapmak için 'buldum seni' yazdığı bir fotoğraf. Asla değilim. Benim olmadığım o kadar belli ki. O kişi ben değilim ama o kişinin hakları gasp ediliyor. Kim olduğunu bilmiyorum" dedi.

Hedef haline getirilmesine neden olan bir diğer konu olan 'Ermeni Soykırımı' hakkındaki tweetleri de sorulan Kaftancıoğlu "O yıllarda Ermeni Soykırımına ilişkin yürüyüş yapıldığına dair bir tweet atmıştım. Ancak diğer tweetlerin bana ait olup olmadığını arkadaşlarımız araştırıyor" dedi. Kaftancıoğlu, "Saray'ın korktuğu bir koltuğu kazandım. Benim partimin tüzüğü beni bağlar. Diğer yazı için arkadaşlarımız hesabımı inceliyor" dedi

'HDP'YE YAKIN OLSAM HDP'DE SİYASET YAPIYOR OLURDUM'

Kaftancıoğlu 'HDP'ye yakın olduğuna' ilişkin yorumlar için de "HDP çizgisine yakın olsam şu anda HDP'de siyaset yapıyor olurdum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyorum ama memleketim için kim doğruları yapıyorsa ben 'bu doğrudur' derim. Savaş tezkeresi oylandığında 'aslan CHP aslan BDP savaşa hayır' demişim. Bugün olsa yine aynı paylaşımı yaparım" dedi. 

Kaftancıoğlu Erdoğan'a hakaret ettiğine ilişkin iddialara ise şöyle yanıt verdi: "Benim cumhurbaşkanına hakaretim olamaz. Bir durum tespitim olabilir. Bu memlekette herkesi terörist ilan ettikleri için hakaretin olup olmaması değil mesele. Memleketini seven bir siyasetçi ve doktor olarak benim cumhurbaşkanına hakaretim olamaz."

'DAHA ÇOK SALDIRACAKLAR, KORKMUYORUZ'

Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin ise "Benim adıma hiçbir şey olmayacak. Ben 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni almak için arkadaşlarımla oturup çalışacağım. Ben siyasete ilk defa girmedim. Benim yaşamım mücadele ile geçiyor. Dün konuşmamın sonunda şunu söylemiştim: Saldıracaklar daha çok saldıracaklar. Korkmuyoruz yılmıyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

Yorumlar (0)