CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Ölüm tehditleri alıyorum

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Canan Kaftancıoğlu, “İl başkanı olduğum 6 ay içinde siyasi ve yaşamsal tehditler aldım" ifadelerini kullandı.

SİYASET 21.02.2020, 15:44
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Ölüm tehditleri alıyorum

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Canan Kaftancıoğlu, “İl başkanı olduğum 6 ay içinde siyasi ve yaşamsal tehditler aldım. Kızımı bile hedef gösterdiler” dedi.

Sözcü’den Hande Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Canan Kaftancıoğlu, hem hayatının bilinmeyenlerini hem de yeni dönem planlarını anlattı.

Kaftancıoğlu’nun yanıtları şu şekilde:
İstanbul’da ikinci kez il başkanısınız. Bir kadın olarak İstanbul il örgütünü yönetmek zor bir iş mi?
Çok kolay olduğunu söyleyemem ama işinizi iyi yapıyorsanız eğer her iş zor. 2 yıl önce böyle bir ihtiyacın olduğunu hissederek, planlı ve ilkelere bağlı kalarak örgütü motive ederek İstanbul’da bir başarı hikayesi yazabileceğimize inandık. 2018’de beni il başkanı olmaya iten şey İstanbul’un yeniden halka verilebileceğine olan inancımdı ve böyle bir hedef koyarak il başkanı adaylığını ortaya koymuştum ve ulaştık.
İl kongresine tek aday olarak girmeniz çok eleştirildi. Karşınıza aday çıkmadı mı yoksa çıkarılmadı mı?
İlk günden itibaren çok adaylı yarışı arzu ederdim. Keşke çok aday olsaydı ama tek aday eleştirisi şahsıma yapmak yerine aday çıkamayanlara yapmak lazım. Sonuçta karşıma adayı çıkaracak kişi ben değilim. Burada genel merkezin etkisi olduğunu söylemek haksızlık olur. Genel Başkanımız tek adayla gidilsin gibi bir cümle kurmadı. Bulunduğu ortamlarda başarımızdan söz etti. Çıkmadı değil çıkamadı demek daha doğru.

CHP’nin 25 yıl sonra Ekrem İmamoğlu’yla İstanbul’u almasında payınız büyük. O günlere dair hafızanızdaki en önemli an hangisi?
Oyları hiçbir şekilde çaldırmayacağımızı, İstanbul halkının azalmış olan sandığa güvenini yeniden tesis edeceğimizin sözünü vermiştik. Bunun için çok çalıştık. Azimli karıncalara benzetiyorum İstanbul örgütünün çalışmasını.

Hakkınızda davalar açıldı ceza aldınız. Sizi en çok inciten neydi?
İktidarın saldırıları beni hiç incitmedi. Çünkü incitmesi onlara azıcık da olsa değer verdiğimi ya da fikirlerini dikkate aldığımı gösterir. İktidarın saldırılarına artık kulağımı tamamen kapattım. Bir söz insanı gerçeklik payı olduğunda incitir. O kadar çok yalan ve iftira belliydi ki. Beni incitmedi. Ama o saldırılar sırasında kızım bir dönem çok ciddi hedef gösterildi. Fotoğrafı ismiyle çok ciddi tehditler aldı. O dönem AKP’nin kadın milletvekillerinden ya da oradaki annelerinden de kızıma yapılan saldırılara dönük kınamalarını doğru olmadığını söylemelerini beklerdim. Yanlışa yanlış demeye cesaretimiz olmalı.

Bu süreçte tehditler aldınız mı?
Çok… İl başkanı olduğum 6 ay içinde siyasi ve yaşamsal tehditler aldım. Bu tehditler beni yıldırmadı, yıldıramaz.

Yeni dönem için neler planladınız?
Göreve başlarken kısa, orta ve uzun vadeli hedefi koyarak başlarım. İlk dönemde tüm hedeflerimizi yerine getirdik. Yeni dönemde CHP üyelerinin yeniden gözden geçirilerek 260 bin üyemize doğrudan ulaşılmanın kolay bir mekanizmasını kuracağız. Hızlıca bunu tamamlayacağız. Uzun vadeli hedefimiz ise tüm örgüte söylediğim gibi ‘CHP’nin muhalefetteki son kongreleri olacak’ diyorum. ‘Biz İstanbul Türkiye’dir’ diyoruz. Türkiye’nin nefes almasına CHP’nin iktidara gelmesinde İstanbul koçbaşı görevi görecek. Örgütü bu şekilde planlayacağız. 16 milyon İstanbullu’ya ulaşmanın kanallarını oluşturacağız. CHP 200 bin üyesiyle hemen her gün sokaklarda olacak.

Kadınlar için bir proje olacak mı?
Kesinlikle… Siyasette kadın katılımını arttıracağız. Talep ederek değil mücadelesini yaparak arttıracağız. Kadınların mücadelenin her alanında olması kendilerine olan özgüvenlerinin gelmesine vesile oluyor.
 

Yorumlar (0)