CHP, İstanbul'daki Başarıyı Türkiye'ye Yayacak

CHP, İl Danışma Kurulu’nu topladı. ‘Seçimsiz Dönemde Siyaset ve İktidar Vizyonu’ başlığı altında yapılan toplantıda, İstanbul’daki başarının Türkiye’ye yayılması için kararlar alındı

SİYASET 21.10.2019, 10:35
CHP, İstanbul'daki Başarıyı Türkiye'ye Yayacak

CHP İstanbul İl Başkanlığı, “Seçimsiz Dönemde Siyaset ve İktidar Vizyonu” başlığıyla İl Danışma Kurulu’nu topladı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Eski ve yeni parti yöneticilerinin, belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda, yerel seçimlerde İstanbul özelinde gösterilen başarının iktidar olma yolunda da gösterilmesi planıyla çalışılması kararlaştırıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün Haliç Kongre Merkezi’nde danışma kurulu toplantısı yapıldı. Basına açık bölümde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da yeni bir dönemin başladığını belirterek “25 yıl süren kötü, sıkıcı, korkunç bir film izlemiştik İstanbul’da. Başrollerini birkaç kişinin paylaştığı sömürüye, ranta, yağmaya, talana ve yalana dair bir ihanet filmi. Şimdi ise başrolünde İstanbul halkının olduğu yepyeni bir dönem başladı” dedi.

Ortak akıl vurgusu yapan Kaftancıoğlu, “Güvencesiz, geleceği belirsiz, yoksulluğa ya da yoksunluğa mahkûm edilmişlerin en yüksek oranda yaşadığı kent olan İstanbul, Türkiye’de değişimin ve dönüşümün lokomotifi olacak. Katılımla, ortak akılla, birlikte daha güzel bir İstanbul’u, ardından yaşanabilir bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Şimdi sıra Türkiye hikâyesini yazmakta” diye konuştu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yeni dönem vurgusu yaparak, “Hep beraber çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz. Bu dönem partiler üstü bir dönemdir. Önce kendi içimizde uzlaşmayı, kendi içimizde bir hedef belirlemeyi, bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin ruhuna dönük, Türkiye siyasi seferberliğini ortaya koyarak önümüzdeki dönemin hazırlayıcısı ve tanımlayıcısı olmak zorundayız. Bunun başlangıç noktası, yine İstanbul’dur. Ben bu sürecin bizi iktidara taşıyacağından hiç şüphe duymayarak, İstanbul’da bu sürecin en büyük katkı verecek iş ve eylemlerle destek veren bir kurumun yönetecisi olarak, bu sorumluktan asla ayrılmayacağıma, sizleri mahcup etmeyeceğime söz vermek istiyorum” ifadelerini kullandı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

YEREL SEÇİM İÇİN TEŞEKKÜR BELGESİ

Toplantı öncesinde 31 Mart ve 23 Haziran seçim süreçlerinde hem kampanya hem de seçim güvenliği çalışmalarına katkı sunan mahalle temsilcileri ve hukuk sorumlularına teşekkür belgesi verildi. Törende geçen hafta yaşamını yitiren CHP’li Ali Topuz ve Orhan Birgit’de anıldı. Kaftancıoğlu örgüte teşekkür ederek emek verenlerin hakkının hiçbir şeyle ödenemeyeceğini söyledi. Ekrem İmamoğlu da “Biz en zor durumlarda bile bir arada durmayı başarmış bir siyasi partiyiz. Bugün sadece başarı görmüş ve bir arada duran bazı siyasi kurumların, başka bir pozisyonda ya da atmosferde ne olacaklarını açıkçası tarih ve süreç bize gösterecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)