banner773

CHP İSTANBUL'DA NELER YAŞANDI? ZAFERİN MİMARI KİMLER?

CHP'de kurultay süreci başladı. CHP İstanbul'da neler oluyor? Kaftancıoğlu süreci ve CHP'de yaşananlar...

SİYASET 13.11.2019, 19:59 14.11.2019, 16:04
CHP İSTANBUL'DA NELER YAŞANDI? ZAFERİN MİMARI KİMLER?

Kaftancıoğlu'nun İstanbul il başkanlığına gelişinden  bugüne yaşananların kısa bir özetini bakınca CHP'nin neden enerjisini kendi için tükettiğini görmek mümkün. Gelin o süreci bir hatırlayalım...

CHP İstanbul İl Başkanlığı için mevcut il başkanı Cemal Canpolat'a rakip olan Kaftancıoğlu'na karşı büyük bir ittifak oluşmuştu.Canpolat'ı destekleyen isimlerin bazıları ise Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyenler arasındaydı.


İNCE'DEN İLGEZDİ'YE...
Cemal Canpolat'a destek verenler arasında bazı genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri,belediye başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra kurultayda aday olacak Muharrem İnce yer aldı.


ZEYBEK KİLİT ROL OYNADI
Diğer tarafta ise Kılıçdaroğlu'nun güven duyduğu bazı isimlerde Canan Kaftancıoğlu'na destek verdiler. Öyleki il başkanlığına aday olmayı düşünen Gökan Zeybek, Kaftancıoğlu lehine çekilerek seçimlere girmedi.


CANPOLAT-İNCE DENKLEMİ
Gazetekritik'inde o dönem "Canpolat kazanırsa Muharrem İnce genel başkan olur" içerikli haberimizle  mevcut tabloyu çizmiştik.Nitekim Muharrem İnce ile Canpolat arasında delege pazarlığı yapıldığı bile ifade edildi.İnce genel başkanlık yolundaki ilk darbeyi Canpolat'ın kaybetmesi ile almış oldu.


HALK TV'DEN SÖZCÜ ORDAN YANDAŞ MEDYAYA
Yine o dönem Kılıçdaroğlu'na karşı olan CHP'ye yakın "Candaş" internet siteleri ve gazeteleri Kaftancıoğlu'na karşı tutum olmuşlardı. Bu siteler arasında Şaban Sevinç'in başında olduğu Halk TV ve bazı CHP'den beslenen haber siteleri Kaftancıoğlu'nun eski tweetlerini cımbız ile seçip haber yapınca havuz kanallarıda bu haberleri günlerce dillendirmişlerdi. Canpolat'ı ve İnce'yi destekleyenler arasında bir diğer isim ise Sözcü Gazetesi'nin damadı Nadir Ataman'dı. Sözcü Gazetesi'de süreçte dikkat çeken haberler yaptı.


Bugün Kaftancıoğlu yargılanıyorsa bu yayın organlarının payınıda unutmamakta fayda var....

UMUDUN İLK ZAFERİ OLDU
Tüm bu dezenformasyona rağmen Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi.643 delegenin oy kullandığı kongrede, Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı mavi liste 325, mevcut il başkanı Cemal Canpolat'ın beyaz listesi ise 318 oy almıştı. Yani kıran kırana geçen bir seçimi favori olan Canpolat kaybedip, Kaftancıoğlu kazanmıştı.Bu istanbul'da umudun ilk zaferiydi.


KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİLER
Kaftancıoğlu'nun kazanması ile birlikte Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna güç vermişti.Kaftancıoğlu göreve başlar başlamaz sokak sokak gezdi, halka dokundu, İstanbul ittifakının tohumlarını attı.O ve ekibi kurultay sürecinde de Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Dik durdu.


İSTANBUL'UN MİMARI BU İSİMLER
31 Mart yerel seçimleri öncesi ise CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı merakla beklenir olmuştu. Yine partideki muhalif kesim bu her seçimde olduğu gibi bu kezde Muharrem İnce'nin adını ortaya attılar. İnce'de istekli oldu. Fakat Kaftancıoğlu'na destek veren Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı,Gökan Zeybek, Özgür Karabat,Onursal Adıgüzel gibi isimler Ekrem İmamoğlu konusunda genel başkana öneride bulundu. Bu konuda Ekrem İmamoğlu'nuda ikna eden ekip yine bu isimlerdi.Kılıçdaroğlu'nun kafasında bu şekilde İmamoğlu ismine karar kıldı.


KAFTANCIOĞLU İSTİFASI!
Aday belirleme sürecinde ise yine CHP'nin alışılagelmiş temel sorunu olan " koltuk siyaseti" bağlamında İstanbul'da bazı aday adayları uygunluğuna bakılmaksızın garanti olduğu için aday gösterildi.Bu ilçelerden biri kuşkusuz Bakırköy'dü. Bakırköy'de başarılı bir performans sergilemeyen Bülent Kerimoğlu, Kılıçdaroğlu'nun isteği ile parti meclisine indi. Fakat Kaftancıoğlu başta Bakırköy olmaz üzere bir kaç isme bu ismetepki gösterip o gece istifa etti. Sabaha doğru Ekrem İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'na yakın isimlerin devreye girmesi ileistifasını geri çekti. (Ne ilginçtir ki Kaftancıoğlu'nun o gün ki istifasına bazı CHP'liler sevinmişti)


KILIÇDAROĞLU VE İSTANBUL ZAFERİ
CHP açısından genelde Millet ittifakı'nın mimarı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.İstanbul özelinde ise Kaftancıoğlu liderliğinde il örgütü; seçimlerinde Kordinasyon görevini yürüten Erdoğan Toprak,Gökan Zeybek ve Özgür Karabat; 23 Haziran sürecinde de görevli Oğuz Kaan Salıcı ve Onursal Adıgüzel; İmamoğlu gönüllüleri, İstanbul ittifakı ve Ekrem İmamoğlu umudu yeşertip zafere ulaşmışlardır.

İKTİDAR KADROLARI...
İstanbul zaferinden sonra CHP ilk seçimde iktidarı hedeflerken o yoldaki kadrolarını oluşturacak. Bu kadroları oluşumunda ise İstanbul'un çok büyük bir önemi var. 
Şuan ki süreçte bazı isimler Kaftancıoğlu'nun yerine başka bir isim isterken bazı isimlerde Kaftancıoğlu ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyor. Aday olması beklenen Cemal Canpolat şuan izleyici pozisyonunda. Ortaya ismi atılan diğer isimlerin ise şu tabloda bir şansı görünmüyor. Nitekim kazanılan bir zafer var ve mutlaka bu zaferde payı olan bir il yönetimi...

BİRDE KAHRAMANLARDAN ROL ÇALAN VAR!

Son olarak ise Kaftancıoğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasında çalıştığı ajansın sahibi Necati Özkan için attığı tweet var. Kaftancıoğlu, Necati Özkan’a sert bir tepki göstermişti. Kaftancıoğlu, "Yalan, yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir" demişti.Nitekim Kaftancıoğlu'nun bu eleştirisi doğru olsada twitter'da açıklaması yanlış bulundu.
 

PARTİYİ MAHKEMEYE VERİP KILIÇDAROĞLU'NA ONURLU İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI!
Bilmeyenler için Necati Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni dava etmiş ve hala davası devam eden bir ajansın sahibi. Dönemin seçim çalışmalarından sorumlu ismi Gürsel Tekin ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu imzalı yazı ile Sayman Umut Oran'a gelince Özkan ve  CHP arasında bir reklam anlaşması yapılmıştı.Oran'ın yerine gelen ve CHP'de mali devrimi yapan isim olarak bilinen Prof. Dr. Haluk Koç  bu anlaşmayı uygun bulmayarak iptal etmişti.Necati Özkan'ın ajansının yaptığı işlerinin parasının ödendi ve geleceğe dönük işleri ise iptal edildi. Özkan'ın sahibi olduğu ajans bu iptal sonrası CHP'ye 1,5 milyonluk dava açtı. Dava hala devam ediyor. Ayrıca Necati Özkan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu birçok kez istifaya davet etmişti.
Özkan bir tweetinde "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan onurlu bir karar alıp istifa etmesini bekliyoruz" diye yazmıştı.

ÖZGÜR ÇAKAR
GAZETEKRİTİK GENEL YAYIN YÖNETMENİ

SONRAKİ YAZI DİZİLERİ:
KILIÇDAROĞLU HANGİ İSİMLER İLE YOLUNU AYIRMALI? KİMLER HANGİ İŞLERLE ANILIYOR?

İZMİR'DE NELER OLUYOR?

SOYER SÖNÜK MÜ KALDI?

İL BAŞKANLIĞINA HANGİ İSİM YAKIN?

KİMLER PARTİ MECLİSİNE GİDECEK?

ANKARA ÖZLEDİĞİ İL BAŞKANINA KAVUŞACAK MI?

AYLİN NAZLIAKA'NIN HEDEFİ NE?

MUHALİFLERİ STRATEJİSİ NE OLACAK?

Yorumlar (0)