CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidara çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'nde konuşuyor.

SİYASET 06.02.2021, 13:28 06.02.2021, 13:35
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan  iktidara çağrı!

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Martın sonu bahar dedik bahar oldu. Bütün Türkiye'ye baharı, huzuru getireceğiz. Hiçbir güç beni yolumdan döndüremez.

Hep birlikte bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

Buca Metrosu ile ilgili önemli bir gelişme var. Hazine borç alırken yüzde 5-6 faiz ile alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 3 ile borç aldı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı faizin yarısı kadarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi borç alabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı, olağanüstü bir rakam. Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faiz. Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. İnşallah iktidara geldiğimizde, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız.

İhalesi 15 Şubat'ta yapılacak, her zaman olduğu gibi saydam olacak. Bizim belediyelerde bütün ihaleler şeffaf, herkes görüyor. CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, bütün işlerini yapıyorlar.

Her büyük kentin ulaşım sorunu var, ama belediye başkanlarının görevi de ulaşım sorununu çözmektir. Halka hesap vermeyen bir belediye başkanı sorunlu bir belediye başkanıdır. Biz Türkiye'de yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Harcadığı her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı. Belediyelerimizde bunu başlattık, inşallah iktidarda da bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Hizmeti kendi halkımıza yapacağız. 19 yılın sonunda Londra'daki bir avuç tefeciye dünyanın faizini ödüyorlar.

Türkiye'nin bugün en önemli sorunu işsizlik. 10 milyon işsiz var. Ama Sarayda işsizlik, yoksulluk yok. Onların tuzu kuru, 4-5 maaş alan var.

***

Törende açılış konuşmasını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü gerçekleştirdi. Gümrükçü, "Atatürk ve silah arkadaşları nasıl tün yurdu demir ağlarla ördüyse, Tunç Soyer ve arkadaşları da İzmir'in dört bir tarafını demir ağlarla örecek" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açlışı, "İzmir için tarihi bir gün" diyerek niteledi. Proje hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar (0)