CHP ETİMESGUT'TA İBRE AVUKAT CELAL ÇELİK'TEN YANA

CHP'nin haftasonu yapacağı Parti Meclisi toplantısında Ankara Etimesgut İlçesi'nin belediye Başkan Adayı da belirlenecek.

SİYASET 29.01.2019, 20:58 29.01.2019, 20:58
CHP ETİMESGUT'TA İBRE AVUKAT CELAL ÇELİK'TEN YANA




CHP'nin İyi Parti ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mansur Yavaş'ın belirlenmesinden sonra adayı en çok merak edilen yer Etimesgut  oldu. Mansur Yavaş'ın seçimi rahat bir şekilde kazanması için Etimesgut'tan gelecek oyların çok büyük bir anlam taşıyor. Bu nedenle CHP'nin ince eleyip sık dokuduğu Etimesgut'ta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik öne çıkıyor.

Eski Hakim Celal Çelik, Yargıtay Tetkik Hakimliği görevinden istifa ettikten sonrasında 2011'den bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatı olarak görev yapıyor.

SOLDAKİ OYLARI KONSOLİDE EDECEK İSİM
Cumhur ittifakının Ankara'da MHP adayını desteklemesi ve İyi Parti'ninde kendi adayını çıkarması ile birlikte CHP'nin Etimesgut'u kazanma ihtimalini arttıryor. Bu bağlamda milliyetçi oyların İyi Parti ve MHP arasında paylaşması ile birlikte CHP'nin hem kendi oyunu rahatlıkla alacağı hemde Etimesgut'taki sol ve sosyalist oyları konsolide edecek en güçlü aday CHP'de Avukat Celal Çelik olarak öne çıkıyor.Cumartesi yapılacak Parti Meclisi toplantısında CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı da belli olacak.

 

CELAL ÇELİK KİMDİR?

1992 Yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak üniversite eğitimine başladı. 1997 Yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
1997-1998 yılları arasında İstanbul Barosunda başlamış olduğu Avukatlık Stajını tamamlayıp Avukatlık Ruhsatını aldı. Akabinde kısa bir süre İstanbul/Kadıköy’de Avukatlık yaptı.
1999 yılında yapılan Hakimlik sınavlarına girdi ve sınavı kazanarak İstanbul/Kadıköy Adliyesine Hakim Adayı olarak atandı. 2 yıllık Hakim Adaylığı sürecini Kadıköy’de tamamladıktan sonra Hakim olarak ataması yapıldı.
Sonrasında sırasıyla;
2001 – 2005 yıllar arasında Isparta merkez hâkimi
2005 – 2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı
2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi
2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı
Hakim olarak görev yaptığı dönemde gerçekleştirilen YARSAV Genel Kurullarında Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildi. Saymanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.
12 Eylül 2010 Tarihinde yapılan referandum sürecinde YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Yargıtay Temsilcisi sıfatları ile kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarında bulundu.
12 Eylül 2010 Tarihli Referandum sürecinin olumsuz sonuçlanması ve dahası Hakim olarak görev yapmış olduğu Yargıtay’ın; Siyasi İktidar Yandaşları ve FETÖ Üyeleri (160’lar) tarafından ele geçirilmesi üzerine, severek yapmış olduğu Yargıtay Tetkik Hakimliği ve Yargıçlık görevinden istifa etmeye karar vermiştir.
Almış olduğu Hakimlikten istifa etme kararı doğrultusunda hazırlamış olduğu;
“Mensubu bulunmaktan, yakın bir tarihe kadar onur duyduğum Türk yargısının; hukukun üstünlüğü ve halka adalet dağıtmak ülküsünden uzaklaşması,
Türk yargısında, kişi hak ve özgürlüklerine değer katması gereken karar ve gerekçeler ile Yargıç ve savcılar yönünden saygın duruş söz konusu olması gerekirken biat, bedelli ikbal beklentileri, blok oy uygulamaları, koltuk ve yaranma hesaplarının varlığı ve bu durumun midelerimizi kaldırması,
Düşünen, söyleyen ve yazan muhaliflerin; saygın basın mensuplarının, saygın yazarların, saygın bilim adamlarının, (özel görevli) yargı eliyle adeta avlanarak, zindanlarda çürütülmesinin ve böylelikle toplumda oluşturulan baskının Yargıç olarak vicdanımızda eziklik yaratması,
Ergenekon ve Balyoz olarak adlandırılan soruşturma ve kovuşturmalar ile İlhan Cihaner ile ilgili hukuka aykırı uygulamalar nedeniyle görevli yargıç ve savcılar hakkında yapılan yüzlerce şikayet başvurusuna rağmen, burada görevli yargıç ve savcılar ödüllendirilirken, Deniz Feneri soruşturmasında şikayet üzerine derhal soruşturmanın görevli 3 savcıdan alınmasındaki fahiş taraflı tasarrufların yarattığı adalet travması,
YARSAV üyelerine yönelik taraflı uygulamalar,
Halkımızın beklemekte olduğu ve bu dünyada var olduğuna inandığımız adaletten, Adalet Bakanının idaresi altındaki kurul eliyle her gün biraz daha uzaklaşılması,
Oluşturulan Anayasa Mahkemesi düşünüldüğünde fiilen Anayasa değiştirilmiş olmasına rağmen “Yeni Anayasa” masalı ile bizi yine gerçek adaletsizliklerden uzaklaştırmaya çalışmaları, nedenleriyle bugün,
Bu oyunun ve sürecin bir parçası olmamak yolundaki kişisel tercihimi kullanıyor ve sevgili mesleğim yargıçlıktan istifa ediyorum.”
İçerikli istifa dilekçesini 26.09.2011 tarihi itibari ile Yargıtay Başkanlığına verdikten sonra dilekçe içeriğinde yazılı düşüncelerini, yapmış olduğu basın açıklaması aracılığıyla, kamuoyu ile paylaşmıştır.
İstifa ettikten kısa bir süre sonra Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’nun ve Partinin avukatlığını üstlenmiştir. Halen de bu görevlere devam etmektedir.
17-18 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan 35. Olağan Kurultay’da Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.
3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan 36 Olağan Kurultay’da Parti Meclisi Yedek Üyesi olarak seçilmiştir.

 

Yorumlar (0)