CHP'den Vedat Muti ve Ahmet Yağcı hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu, sosyal medyada HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında cinsiyetçi saldırıda bulunan Vedat Muti'yle ilgili suç duyurusunda bulundu.

SİYASET 14.06.2020, 18:43
CHP'den Vedat Muti ve Ahmet Yağcı hakkında suç duyurusu

Savcılığa suç duyurusunda bulunan komisyon, söz konusu kişinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da cinsiyetçi saldırıda bulunan paylaşımlarının bulunduğunu ifade etti.Ahmet Yağcı hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

CHP, Muti ile birlikte Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı hakkında da suç duyurusunda bulundu. Yağcı da Canan Kaftancıoğlu'na cinsiyetçi saldırıda bulunmuştu.

Komisyonun yaptığı açıklamada, "Kadınlara karşı hakaret içerikli, cinsiyetçi, nefret içeren bu söylemleri  şiddetle kınıyoruz. Bu şahsın ve benzer zihniyetlerin hukuk önünde cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız." denildi.

'HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

CHP İl Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Mustafa Karakaş da yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada cisiyetçi ve hakaret içeren paylaşımlarla ilgili başlattığımız hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Yorumlar (0)