CHP'den iktidarın İnsan Hakları Eylem Planı’na il tepki: İnsan haklarını yeni keşfetmiş gibi davranıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyesi Av. Mahmut Tanal, Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin, vaat ve söyleme değil, uygulamaya bakacaklarını söyledi. Erdoğan’ın başkanlık sistemine destek için verdiği sözleri hatırlatan Tanal, “Size verilen krediyi tükettiniz” dedi.

SİYASET 02.03.2021, 16:05
CHP'den iktidarın İnsan Hakları Eylem Planı’na il tepki: İnsan haklarını yeni keşfetmiş gibi davranıyor

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaştığı iktidarın İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın Beştepe’deki toplantıda 9 amaç ve 11 ilkeyi sıraladığını belirten Tanal, “İlkesel olarak söylem ve vaatlere değil, uygulamaya bakacağız. Biliyorsunuz Erdoğan, ‘Başkanlık sistemi gelince ekonomi uçacak’ dedi ama tam tersi oldu. Tek adam rejiminde ekonomimiz yere çakıldı. ‘Kamu hizmetlerinde bürokrasi azalacak’ dediler. Ancak daha beter bir duruma sürüklendik. Bürokrasi iyice çekilmez bir hal aldı. Erdoğan, seçimden önce ‘Bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz’ demişti. Daha beteri oldu. Bu milletin parası faize gidiyor. Bu yüzden söyleme değil, eyleme bakacağız” dedi.

İNSAN HAKLARINI YENİ KEŞFETMİŞ GİBİ DAVRANIYOR!

AKP iktidarının insan hakları karnesinin kırıklarla dolu olduğunu dile getiren Tanal, “Çok eski çağlardan beri insan hakları hep vardı. 19 yıldır iktidarda olan Ak Parti ise insan haklarını yeni keşfetmiş gibi davranıyor. İktidarınızın insan hakları karnesi ortada. Size verilen krediyi tükettiniz. Samimiyetiniz sorgulanıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)