CHP Delegesi Kılıçdaroğlu'na Güven Oyu Verdi Ama İmzacıları da Kesmedi!

Gazete Kritik Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakar, CHP'nin yeni Parti Meclisini değerlendirdi.

SİYASET 05.08.2020, 13:30 05.08.2020, 18:53
CHP Delegesi Kılıçdaroğlu'na Güven Oyu Verdi Ama İmzacıları da Kesmedi!

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı’nın sona ermesinin ardından gözler CHP Parti Meclisi listesine çevrildi. Gazete Kritik Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakar, CHP'nin Parti Meclisi listesine dair değerlendirmede bulundu.

İşte Gazete Kritik'te yer alan o yazı:

CHP Kurultayı sonrasında en çok konuşulan konu CHP Parti Meclisi listesi oldu.

Kılıçdaroğlu'nun 1251 oyla genel başkan seçilmesi tarihi bir rekor olarak kayda geçti. Fakat ilginç olan konu Kemal Kılıçdaroğlu'na delegenin bu desteği anahtar listesine yansımadı.

Kılıçdaroğlu'nun 70-75 kişilik bir geniş liste yapacağını il başkanları toplantısı öncesi yazmıştık.Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesini hazırladığı gece masasında 75 kişilik bir liste bulunuyordu. Fakat bazı belediye başkanlarının devreye girmesiyle birlikte listedeki isim sayısı 80'e çıkarıldı.Bu hamle ile birlikte bazı isimler son anda PM başvurusu yaptı.

Kılıçdaroğlu bu listeyi hazırlarken hem imza sürecinde bazı isimleri yanına çekmeyi hedeflerken hem de anahtar listede kendini göremedikleri takdir de sorun yaratabilecek isimleride ekleyerek oluşabilecek bir muhalefetin önünü kesti.

Aralarında "Gelecek İçin Biz" hareketinde yer alan Selin Sayek Böke ve Hasan Baltacı'nın yanı sıra partinin önemli isimlerinden Bülent Tezcan,Tekin Bingöl, Gürsel Tekin, Hakkı Süha Okay gibi isimlere de listesinde yer verdi. Kılıçdaroğlu bu hamleyle topu delegelere attı. Nitekim 52 kişiden oluşacak parti meclisinde cinsiyet ve genç kotası ile birlikte ağır toplardan bir kısmının liste dışında kalması bekleniyordu. Beklenen de oldu. Gürsel Tekin, Cemal Canpolat, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu ve Yıldırım Kaya gibi isimler kadın kotasına takılarak listeye giremediler.

DELEGELERDEN İMZACILARA DESTEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aldığı 1251 oyla sarsılmaz bir güven oyu almasına rağmen ilginç bir olay da gözden kaçmadı.Kılıçdaroğlu'na karşı imza hareketinde yer alan ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakması için elinden geleni yapan isimlerden önde gelenleri tekrar parti meclisine girdi.Bu isimlerden Rıfat Nalbantoğlu, Selin Sayek Böke,Gaye Usluer, Hasan Baltacı, Eren Erdem, Müslüm Sarı,Yaşar Seyman gibi isimler doğrudan parti meclisinde yer aldı. Mehmet Tüm, Hakkı Akalın, Hüseyin Yaşar ve Mehmet Ali Çelebi ise kadın kotasından kaynaklı yedeklerde yer aldı. Toplam 52 kişilik listede bir önceki parti meclisinde olduğu gibi 10'un üstünde isim bir şekilde listede yerlerini aldı.

Yorumlar (0)