Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a: 'Kendi milletvekili bile yalanlıyor'

Dolar/TL kurundaki artış ve enflasyonun yükselişi durdurulamıyor. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, ekonomik verilerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı "Ekonominin kitabını yazdık." açıklamasını Gerçek Gündem'e değerlendirdi.

SİYASET 15.11.2021, 14:17
Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a: 'Kendi milletvekili bile yalanlıyor'

Türkiye'nin ana gündemi yine ekonomi oldu. Dolar/TL kuru haftanın ilk gününde tarihi zirvesini 10,0494 ile yeniledi.

ENFLASYON DURDURULAMIYOR 

TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatları, ekim ayında aylık bazda 2,39 yüzde artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,58'den yüzde 19,89'a yükseldi. Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 27,41 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde yaşanırken, bu grubu yüzde 25,23 ile lokanta ve oteller ve yüzde 23,03 ile ev eşyası takip etti.

ENAG'A GÖRE YÜZDE 50'YE DAYANDI

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre ekimde enflasyon aylık bazda yüzde 6,90 artarken, yıllık bazda ise yüzde 49,87 oldu. 

ENAG verilerine göre, tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ekim ayında %6.90 arttı.

"BİZ EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Biz ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz. Ya siz neler yaptınız ki?" dedi.

Erdoğan konuşmasında, "Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük. Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı

Gerçek Gündem'e konuşan Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Türkiye'deki ekonomik koşulları hatırlatarak tepki gösterdi.

"KENDİ MİLLETVEKİLİ BİLE ERDOĞAN'I YALANLIYOR"

Cemal Enginyurt açıklamasında, AKP'li milletvekili İbrahim Aydemir'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda süren 2022 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerindeki açıklamalarını hatırlattı.

Aydemir, "Burada emek veren kadroları ben biliyorum. Saray kavramı kullanılıyor, çalışma şartlarına gidin bakın. Samimi söylüyorum, o kafanızda oluşturduğunuz o saray gibi kâşane yok oralarda. Birçoğu sabahlara kadar çalışıyorlar ve inanın ki benim bildiğim ‘saray’ dediğiniz Külliye’de çalışıp da aç sabah edenleri ben biliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt, "Erdoğan ekonominin kitabını Hitit dilinde yazmış olsa gerek ki şu ana kadar ne okuyup anlayan ne de uygulayıp başarılı olanı görmedik. Maliye ve Hazine Bakanları değişmekle üst üste rekor kırıyor. Merkez Bankası Başkanları gece yarısı görevden alınıyor. Ekonomiyi biliyorum dedikleri her gün dolar zirve yapıyor, açlık her geçen gün artıyor. Memlekette aç yok diyor, kendi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir bile Saray'da çalışanlar dahi aç diyebilecek kadar Sayın Erdoğan'ı yalanlıyor." ifadelerini kullandı 

"SARAY'DA BEŞ MAAŞ ALANLARI ENFLASYONA EZDİRMEDİ"

AKP'nin ekonomi yönetimindeki başarısızlığa dikkat çeken Enginyurt, "Sayın Erdoğan ben ekonominin kitabını yazdım diyor. Ama: Faiz sebep, enflasyon sonuç, diyor. Faizleri düşürüyor ama enflasyon yüzde 50'ye çıkıyor. Demek ki Erdoğan'ın yazdığı kitap ekonomik kitap değil; büyük bir ihtimal masal kitabı." dedi. 

Öte yandan Cemal Enginyurt, birden fazla maaş alan büroktatlara vurgu yaparak, "Sabit ücretle Saray'da beş maaş alanları hamdolsun enflasyona ezdirmedi. Bundan sonra da ezdirmeyecek." ifadelerini kullandı. 

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN

Yorumlar (0)