Berat Albayrak cephesinde ortalık karıştı! Art arda istifalar geliyor

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) kadrosunda yer alan 20 kişi etti.

SİYASET 24.06.2021, 12:55 24.06.2021, 13:10
Berat Albayrak cephesinde ortalık karıştı! Art arda istifalar geliyor

SETA kadrosunda yer alan 20 kişi kovuldu. Daha önce gazetecileri fişleyen rapora imza atan İsmail Çağlar da istifa etti.

CNN Türk yayınında SETA direktörü Enes Bayraklı ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek arasında tartışma çıkmış ve akabinde Perinçek, Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" demişti. 

Günboyun'da yer alan habere göre; Perinçek, SETA'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafını kuşatmaya çalıştığını ve SETA ile birlikte İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı mücadele edilemeyeceğini öne sürmüştü.

Doğu Perinçek'in Erdoğan'a çağrısından sonra SETA'dan 20 kişi kovulurken, istifalar da peş peşe geldi.

AYRILIK HABERLERİ PEŞE PEŞE GELDİ

Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın yönettiği SETA kadrosunda yer alan 20 kişinin kovulduğu iddialarının ardından peş peşe ayrılık haberleri geldi.

SETA Medya ve Toplum Araştırmaları Koordinatörü olarak da görev yapan İsmail Çağlar’ın kurumdan kovulduğu iddia edilmişti. Uluslararası basın kuruluşlarının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri fişlediği raporda imzası bulunan Çağlar, SETA’dan ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medyadan veda mesajı yayınlayan Çağlar, ‘’Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Büyük Türkiye mücadelesine farklı kulvarlarda elimden geldiğince katkı vermeye devam edeceğim. Eski çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim. Onların da mücadeleden taviz vermeyeceklerine eminim. Hepimiz hakkında hayırlı olur inşallah.’’ ifadelerini kullandı.

ENES BAYRAKLI

Çağlar’ın ardından SETA’da çalışan yazarlardan Enes Bayraklı, Veysel Kurt Hasan Basri Yalçın ve Yusuf Özkır da ayrılık mesajı yayınladı.

Bayraklı, ‘’7 yıldır içinde bulunduğum SETA vakfından ayrılma kararı aldım. Cumhurbaşkanımız liderliğinde verilen güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesine elimden gelen katkıyı başka mecralarda vermeye devam edeceğim.’’ diyerek kurumdan ayrıldığını duyurdu.

VEYSEL KURT

Veysel Kurt ise ‘’Zorunlu ve kişisel bir açıklama: 7 yılı aşkın bir süredir -zor zamanlarda- çalıştığım SETA’dan ayrılma kararı aldım. Sn Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye’nin güçlü bir ülke olma yolunda bir akademisyen olarak bildiğimi söylemeye ve elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Kurumda kalan arkadaşlarımın da aynı özveri ile çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum, kendilerine başarılar dilerim.’’ mesajını paylaştı.

HASAN BASRİ YALÇIN

Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hasan Basri Yalçın da ''Yaklaşık beş yıldır görev yaptığım SETA’dan ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, elimden geldiğince ve dilim döndüğünce, Büyük Türkiye vizyonunu farklı mecralarda anlatmaya devam edeceğim.'' sözleriyle ayrılığını duyurdu.

YUSUF ÖZKIR

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Özkır ise yaptığı açıklamada, "SETA Vakfı'nda ve Kriter Dergisinde 6 yıldır devam eden görevim sona ermiş bulunuyor. Bu süreçte çeşitli vesilelerle temasta olduğumuz Kriter okuyucularına, yazarlarına ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. CB Erdoğan'ın Büyük Türkiye ideali çerçevesinde yola devam inşallah" ifadelerini kullandı.

PERİNÇEK, SETA HAKKINDA AĞIR KONUŞMUŞTU

CNN Türk yayınında SETA direktörü Enes Bayraklı ile Doğu Perinçek arasında tartışma çıkmış ve akabinde Perinçek, Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" demişti. 

SETA'da görev yapan bir ismin "Köpekçe savaşıyorlar" dediğini hatırlatan Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenmişti. Perinçek "Beşar Esad'a, Suriye ordusuna, Suriye devletine 'köpekçe savaşıyorlar' diyen insanları beslemek, onlara maaş vermek, bunların içinde bulunduğu SETA örgütünü beslemek, İsrail'i beslemek ve ABD'yi beslemektir. Açık söylüyorum, SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" şeklinde konuşmuştu.

SETA'nın sicilini ayrıntılarıyla ortaya koyacaklarının altını çizen Perinçek, SETA'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafını kuşatmaya çalıştığını ve SETA ile birlikte İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı mücadele edilemeyeceğini öne sürmüştü.

SÜLEYMAN SOYLU DA HEDEF ALMIŞTI

Sedat Peker'in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk ekranına çıkmış, iktidar cephesinden birçok ismi de hedef almıştı. Bunlar arasında İbrahim Kalın ve Fahrettin Altun gibi Erdoğan'a çok yakın iki isim vardı.

Programda SETA'dan bahseden Soylu, "1 Kasım seçimlerinden sonra bu mücadele devam etti. Ahmet Davutoğlu'nun etkili olduğu think thank kuruluşlarından birisine bugün HDP'nin eş başkanlarından Mithat Sancar geldi. Bir şey söyledi orada. Özeti şu; Apo içeriden çıkacak. İki, Suriye'de, Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek. Üçü, Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak, kendine ait bir anayasa yapılacak. Ki biz bunu daha sonra CHP, İYİ Parti, HDP'nin kendi içerisinde o şeyi gördük. Yukarıdan aşağıya bir değerlendirme yaptık" diye konuşmuştu.

Soylu'nun "Think tank" kuruluşu olarak işaret ettiği kurum SETA'ydı.

SETA'nın kurucu başkanı bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise SETA'nın İstanbul yöneticiliğini yapmıştı.

Kaynak: Berat Albayrak cephesinde ortalık karıştı! Art arda istifalar geliyor... Perinçek'in AKP'yi tehdidi işe yaradı

Yorumlar (0)