Bahçeli'nin bol mesajlı Ankara turu

MHP lideri, İstanbul'a mitili atmak yerine başkentte af türküsü dinledi

SİYASET 18.06.2019, 12:36
Bahçeli'nin bol mesajlı Ankara turu

Kamuoyu araştırmaları sonuçlarına göre İstanbul'daki yenilenecek seçimlerde Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu'nun önde olması, “AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın 23 Haziran seçimi sonrası dağılacağı” iddialarını gündeme getirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçime günler kala Ankara'da yaptığı  ‘klasik araba gezisintisi’ de söz konusu iddiaları güçlendirdi. 

AKP'nin 31 Mart'ta "Oylar çalındı" iddiasına destek veren ve AKP'li Binali Yıldırım'ın İstanbul'da kazanması için "Mitili İstanbul'a atacağım" diyen Bahçeli’nin son günlerdeki farklı tavrı dikkati çekiyor. 

Mitil, "Bir yere yapışıp kalmak, kurulmak, kalkmamak" anlamına geliyor.

31 Mart'ta AKP’nin ‘beka’ eksenli seçim propagandasına tam destek veren Bahçeli'nin ‘mitil’ sözü yaklaşık 40 gün sonra gerçekleşti. Bahçeli, 14 Haziran'da Çamlıca Gişeleri'nde MHP İstanbul il teşkilatı tarafından konvoyla karşılandı ve bu görüntüler parti yönetimi tarafından fonda mehter marşı eşliğinde sosyal medyada paylaşıldı.

2 gün sürdü

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in duyurusuyla, Bahçeli'nin Çamlıca Gişeleri'nden başlayan İstanbul yolculuğunun sadece 2 gün sürdüğü anlaşıldı. 16 Haziran Pazar günü Hemşehri Dernekleri toplantısında "Mitilim artık İstanbul'dadır" diyen Bahçeli aynı gün ani bir kararla Ankara’ya döndü. Erdem, Twitter'dan paylaştığı mesajda, “Türk Dünyasının Bilge Lideri Türkmenbeyimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyefendiyi Karagümrük’ten Ankara’ya yolculadık... Rabbim yolunu açık etsin Liderim...”  ifadesini kullandı.

Ankara'da bu kez klasik araçla görüntü verdi

İstanbul'a Mercedes aracı ve Mehter Marşı ile giren Bahçeli Ankara'ya döndükten sonra özel ilgisi olduğu bilinen klasik otomobiliyle başkentin caddelerini turladı. Videoda dikkati çeken detayların başında video'ya montajlanan Ferdi Tayfur'un seslendirdiği "Mahkûmların Duası" şarkısı geldi.

Mahkûmların Duası şarkısının sözleri

İlk şahit ile giydik bu hükmü
Mahkûm olduysak sanki öldük mü
Hâkime savcıya birşey dedik mi
Bizi bu dar yerden sen kurtar tanrım

Binbir ümitle af bekleriz
Bizde bu milletin evlatlarıyız
Yıllardır kapalı kaldı kapımız
Bizi bu dar yerden sen kurtar tanrım

Ben ölende bir haber verin sılama
Burada bir garip mahkum öldü diyerek
Derdi diye soran olursa
Deyin zindanlarda acı çekerek

Dışarda bir yaşlı fakir anam var
Bir sevgili yarim iki yavrum var
Bizler olmayınca onlar ne yapar
Bizi bu dar yerden sen kurtar tanrım

Bu hapislik bizi çüretecek mi
Açıp kapıları güldürecek mi
Yoksa kavuşmadan öldürecek mi
Bizi bu dar yerden sen kurtar tanrım
Sen kurtar tanrım...

Videodaki af ve Ankara detayı, akıllara Cumhur İttifakı içerinde yaşanan görüş ayrılıklarını getirdi. Bahçeli'nin geçen yıl ısrarla yaptığı ‘kısmi af’ çağrısına AKP'den destek gelmemişti.

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı, Bahçeli’nin ‘ittifakın temeli’ olarak gördüğü ‘beka’ söylemini öne çıkarmış, yenilenen İBB seçiminde ise AKP bu argümandan vazgeçmişti.

İttifak partileri arasındaki son görüş ayrılığı ise AKP'li Binali Yıldırım ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu bir araya getiren TV programının moderatörünün kim olacağı konusunda yaşanmıştı. Yıldırım'ın, Uğru Dündar'ın kabul etmemesinin ardından ismini gündeme getirdiği ve programı gerçekleştiren İsmail Küçükkaya'ya Bahçeli'den büyük bir tepki gelmiş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları yayınını izlemeyeceğim" demişti.

Yorumlar (0)