Bahçeli: İstanbul, İzmir ve Ankara'da aday çıkarmıyoruz

Antalya'da Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceklerini açıkladı. Fedakarlık yaptıklarını belirten Bahçeli, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin ortak aday çıkaracakları her yerde 'mücadeleye' hazır olduklarını ifade etti.

SİYASET 24.11.2018, 11:41 24.11.2018, 11:41
Bahçeli: İstanbul, İzmir ve Ankara'da aday çıkarmıyoruz

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

Nefesi kesilenler, nefsine yenik düşenler çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaları muhtemeldir. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir. Yanlış istikametlere sürüklenmesi beklenmelidir. Geçmişin kuytu köşelerinde şuurumuzun merceğiyle baktığımızda hüzüne perçinleşmiş pek çok ibretlik misal verilecektir.Davanın omzuna basanlarla, davaya omuz verenler tecrübeyle sabittir. ‘ben' diyen, bencilliğe gömülen dünyanın kendi çevresinde döndüğüne aldanan nice insan bu dünyadan gelip geçmiştir.

Bir olmayı amaçlayan biz duvarında harç olmayı önceliğine almayan algı her zaman fitneyi körüklemiştir. Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. ‘Ben' diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır.

‘MHP İÇİN DURAKLAMA SON BULDU, ÇÖKMEMİZİ BEKLEYENLER ŞOK OLDU’

Millet bizden görev bekliyor. Yükü kaldırmaya talip olanlar sağına soluna bakmadan zorluklara dayananlar mükafata layık olan dava insanlarıdır. Böylesi dava insanları MHP’nin yüz aklarıdır, yüce isimleridir. Ülkücü olan, ülkücü yaşayan tertemiz vicdanlar her şeyin en güzeline layıktır. MHP sabrederek, iman ederek zorlukları ekarte etmiştir. Bazı insanlar başkalarından bir dakika önce hareket ettikleri için kahraman olmuşlardır buna göre MHP’nin her bir ferdi kahramandır.  MHP için duraklama son buldu, çökmemizi bekleyenler şok oldu

‘CUMHUR İTTİFAKININ DEVAMI MİLLİ BEKA İÇİN MECBURİDİR’

 

Eğer hatalarını fark edip geri dönüş için gayret etmezlerse bize sadece gereğini yapmak düşecektir. Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılamamış, bundan sonra da aşılamayacaktır. Bayat taktiklere, bayağı ayak oyunlarına dayanmamız, alttan almamız söz konusu bile değildir. Kuru gürültüye asla pabuç bırakmayız. İpini una serenlere, ipte cambazlık yapanlara toprakta izi olmadan harmandan pay isteyenlere hoş görüyle bakamayız.

Ülkücü olan, ülkücü yaşayan, ülkücü kalan tertemiz vicdanlar her şeyin en temizine müstahaktır. Bazı insanlar başkalarından bir dakika önce cesaret gösterdikleri için kahraman olmuştur. MHP'nin her bir ferdi kahramandır. Aklımızda hep Türkiye vardı. Boşa konuşmadık, boşluğa seslenmedik. Hedefimiz kızıl elma dedik. Pazarda satılan kırmızı elma sananlara acı acı gülüp geçtik.

Gaye varsa güç vardır. Güç varsa istikrar vardır. İstikrar varsa tutarlılık vardır. Bunların hepsi varsa gelecek güvendedir. Her sözümüzün bir fikri dayanağı, her teklifimizin özünde yere düşen alın terimizin sıcaklığı belirleyicidir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin mimarı Cumhur İttifakı’dır. Bu ittifakın devam etmesi mecburidir, çünkü güvenlik zırhıdır. Türkiye’nin ta kendisi, ruh köküdür. 15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhuyla temeli atılan, 16 Nisan’la çatısı örülen, 24 Nisan’la derinlik kazanan Cumhur İttifakı sistemin ihtiyaçlarını telafi ederek muassım odaklara sur örmüştür. Yeni hükümet sisteminden dönüş yoktur. Cumhur ittifakı milli beka için şarttır.

 

Cumhur İttifakı’nın tarafındadır. Türk milleti zilletin tuzağına düşmeyecektir. MHP de fedakarlığını millet için, bayrak için yapacak ve mutlaka gösterecektir. Fedakarlığımız fikrimizin faziletidir. Yeni sistemin yerleşmesinin önümüzdeki en temel gündem olduğunu 31 Ağustos’ta anlatmıştım, ilaveten 27 ilin zillete geçmemesi uyarısında bulunmuştur, kayyumun yeni sisteme uygun tezahürünü önermiştim, dördüncü olarak MHP’nin il ilçe belde belediyelerini muhafaza edip daha fazlasını kazanması gerektiğini söylemiştir.

İstanbul, Ankara ve İzmir ile tüm il ve ilçelerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna uygun olması arzumuzu, önerimizi dile getirdik. Ancak ya yanlış anlaşıldı ya da anlaşılamadı.Zamana yayılıp tavsaması istendi. Sabote edildik. Görüşlerimiz çarpıtıldı. Hatta, Cumhur İttifakı’nın çatladığı, bittiği söylentilerine yol açtı. Biz 31 Mart 2019’a Cumhur İttifak’ı damga vursun istiyoruz demiştim.

‘İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ’

Elimizi taşın altına koyacağız. Fedakarlıksa gene yapacağız. Daha önce büyükşehir ölçeğinde İstanbul'da aday çıkarmayacağımı söylemiştim. MHP, İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek.

Yorumlar (0)