AZİZ KOCAOĞLU KENDİSİNİ ÖVDÜ, PARTİSİNİ GÖMDÜ

CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, "Siyaseti bırakıyorum" dedi. Kocaoğlu'nun CHP için söyledikleri ise kısa süre içinde sosyal medyada gündem olurken, CHP'liler Kocaoğlu'na tepki gösterirken AKP'lilerin ise övgüsünü aldı. 

SİYASET 09.10.2018, 12:12 09.10.2018, 12:12
AZİZ KOCAOĞLU KENDİSİNİ ÖVDÜ, PARTİSİNİ GÖMDÜ

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge"programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, "Siyaseti bırakıyorum" dedi. Kocaoğlu'nun CHP için söyledikleri ise kısa süre içinde sosyal medyada gündem olurken, CHP'liler Kocaoğlu'na tepki gösterirken AKP'lilerin ise övgüsünü aldı. 

KOCAOĞLU KENDİSİNİ ÖVDÜ, PARTİSİNİ GÖMDÜ
İzmir için yaptıklarını açıklarken kendisine öven Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin politika yapacak bir mutfağının olmadığını belirtti.  Kocaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi benim partim, bugüne kadar Türkiye’yi nasıl yöneteceğini, Türkiye’nin belli başlı ana problemlerinin neler olduğunu ve bunların nasıl tedavi edilip, çözüm üretilip ülkenin refaha çıkartılacağı o sorunlardan kurtulacağı bir yol haritası belirlememiştir." dedi.

 

ERDOĞAN'A SAYGIDA KUSUR ETMEYEN KOCAOĞLU KILIÇDAROĞLU'NU YOK SAYDI
Ahmet Hakan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sorusuna kelimelerini seçerek kullanan ve siyasi nezaketi elden bırakmayan Kocaoğlu, Ahmet Hakan'ın "Kemal Bey sizi tekrar aday göstermeyeceği için mi aday olmadınız" sorusuna "Ben aday olsaydım % 99.999 aday gösterilirdim" şeklinde yanıt vererek Kılıçdaroğlu'nu adeta yok saydı.Ayrıca Kocaoğlu 2014'ten bu yana bir çok kez Kılıçdaroğlu'na "Sen adayını hazırla ben aday olmayacağım" şeklinde görüşlerini belirttiğinide ifade etti.

HUKUKÇU KONUKTAN KOCAOĞLU'NA TEPKİ
 Programın konuklarından olan Avukat Ömer Lütfü Avşar, Kocaoğlu'nun CHP ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Avşar, Kocaoğlu'nun CHP'ye yönelik sözlerini doğru bulmadığını belirterek "Sayın başkan da CHP'nin bir projesidir. Arti  Kılıçdaroğlu ve parti meclisi sayın başkanın arkasında durdu. Bu yapılan CHP'ye haksızlıktır." dedi. Avşar, ayrıca CHP'li olarak bu kanaldan çıkıp partiyi eleştirmeninde bir tek CHP'de yaşanındığan dikkat çekti.

İNCE'Yİ DESTEKLEMEDİM DEDİKTEN SONRA MUHALİFLERİN TOPLANTISINDA KONUŞTUĞUNU İTİRAF ETİ

Programın ilk bölümünde Ahmet Hakan'ın  "Muharrem İnce'ye mi destek verdiğiniz?Kılıçdaroğlu'nun gitmesini  mi istediniz?" sorularına ," ne İnce'ci ne de Kılıçdaroğlu'cuyum"  diyerek yanıt verdi. Reklam dönüşünde Gazetekritik'in Ahmet Hakan'a twitter'dan attığı o soruyu sorunca Kocaoğlu büyük bir şok yaşadı.Ahmet Hakan, Ankara'da Muharrem İnce'cilerin toplantısına katılıp katılmadığınıza dair soruları var diyerek Kocaoğlu'na sordu. Kocaoğlu ise bu toplantıya katılıp uzun bir konuşma  yaptığını itiraf etti.

"KOCA" TUTARSIZLIKLAR

Aziz Kocaoğlu, CNN Türk ekranlarına çıkarak kendine güç sağlamayı amaçlarken konuşmalarındaki tutarsızlıklar ve yansımaları Kocaoğlu'nu hem İzmir'de hemde partisinde itibarsızlaştırdı.  CHP tarihinde mevcut bir belediye başkanının ulusal bir kanala çıkıp partisinin vizyonsuz olduğunu iddia etmesi ve imza sürecinde açık bir şekilde Muharrem İnce'yi desteklemesine rağmen  İnce'ci değilim, İnce gelsede değişim olmaz diyerek samimiyetsizliğini ortaya koydu.


GAZETECİ ZAFER ARAPKİRLİ'DEN ÇARPICI YORUM


Gazeteci Zafer Arapkirli ise Kocaoğlu'nun açıklamarı sırasında attığı tweet ile durumu özetledi.


İşte o tweet:


Eğer CHP'liyseniz, yandaş medya kanallarına çıkabilmek için Parti'ye Kılıçdaroğlu'na muhalif söylem şart..


Bir ara Baykal'ı paylaşamıyorlardı. Sonra Muharrem Bey (şimdi mevsimi değil - palamut çok bu aralar).. 
Şimdi Aziz Kocaoğlu Başgan revaçta.


 

Yorumlar (0)