'Avukatlar beni değil Türkiye'yi savunacak'

Hakkında soruşturma açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, "Benim davam, siyasetçilere açılan gözdağı verme davalarına benzemez" dedi.

SİYASET 04.07.2019, 16:36 04.07.2019, 16:36
'Avukatlar beni değil Türkiye'yi savunacak'

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba’ya, 5 Aralık 2017 tarihinde Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasında yaptığı konuşması nedeni ile "Cumhurbaşkanına hakaretten" soruşturma açıldı.

 

PAKİZE ALP AKBABA: DAVAYA GİREN AVUKATLAR TÜRKİYE'Yİ SAVUNACAK

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba ile iletişime geçen CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Akbaba'nın "Davaya girecek olan avukatlar beni değil, Türkiye'yi savunacak, benim değil Türkiye'nin avukatı olacaklar" dediğini aktardı.

Pakize Alp Akbaba'nın moralinin gayet yerinde olduğunu belirten Yarkadaş, çok sayıda avukatın Akbaba ile görüştüğünü söyledi.

Yarkadaş'ın paylaşımları şöyle;

1- Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla dava açılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba'yla konuştum. Morali gayet yerinde... Pakize Ana, "Ben Türkiye gerçekleri duysun diye konuştum. Konuşmamı duyanlar olmuş, hepsini kağıda döküp dava açmışlar" dedi gülerek.

2- Bir evladını şehit verdiğini, üç torununu ise yakın zamanda askere göndereceğini belirten Pakize Ana, "Benim davam, siyasetçilere açılan gözdağı verme davalarına benzemez. Mahkemede de aynı şeyleri söyleyeceğim" ifadesini kullandı. Akbaba'yı çok sayıda avukat aramış bu sabah.

3- Pakize Ana, "Davaya girecek olan avukatlar beni değil, Türkiye'yi savunacak, benim değil Türkiye'nin avukatı olacaklar. Yalnız değilim. Sizin gençlerin sanal alem dediğiniz yerde de herkes destek veriyormuş, sağolsunlar" diye konuştu. Evet Pakize Ana, yalnız değilsin...

Yorumlar (0)