Atatürk yerine Vahdettin’i anan Burhan Kuzu’ya CHP’li vekilden sert tepki

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Twitter hesabından Atatürk yerine Sultan Vahdettin'i andı. Kuzu'nun Vahdettin'i anmasına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ''FETÖ'nün kitaplarından, dergilerinden, yayınlarından mı öğrendin sen bu tarihi?'' diyerek tepki gösterdi.

SİYASET 19.05.2020, 15:22
Atatürk yerine Vahdettin’i anan Burhan Kuzu’ya CHP’li vekilden sert tepki

Eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda skandal bir paylaşıma imza attı.

Kuzu, yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine yurttan kaçan Sultan Vahdettin’i andı. Paylaşıma CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sert tepki gösterdi.

Kuzu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.”

”BU TARİHİ, FETÖ’NÜN KİTAPLARINDAN MI ÖĞRENDİN?”

Burhan Kuzu’nun tweet’ini alıntılayarak tepki gösteren CHP’li Erol, ”Burhan Kuzu, sen kim, Milli Mücadele kim? Sen kimsin kafana göre tarih yazıp, tarihin gerçekliklerini eğip bükmeye çalışıyorsun! FETÖ’nün kitaplarından, dergilerinden, yayınlarından mı öğrendin sen bu tarihi? Yazıklar olsun bu Cumhuriyet sayesinde geldiğin makamlara, aldığın ünvanlara” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)