Alper Taş'tan kadınlara 8 Mart sözü: Beyoğlu'nda mutlu ve özgürce yaşayacaklar

Alper Taş, “Kadınların mutlu ve özgür yaşadığı bir Beyoğlu sözü veriyorum” dedi.

SİYASET 08.03.2019, 03:51 08.03.2019, 03:51
Alper Taş'tan kadınlara 8 Mart sözü: Beyoğlu'nda mutlu ve özgürce yaşayacaklar

Her bir bölgesi; Haliç'i, Sütlüce'si, Kasımpaşa'sı, Cihangir'i, Okmeydanı'yla, 45 mahallenin Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim kampanyasının startını, 7 Mart Perşembe günü Ses Tiyatrosu'nda düzenlediği tanıtım toplantısıyla verdi.

 

Geniş bir kesimin yer aldığı toplantıda, Beyoğlu Halkının Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim programını, yerel yönetim anlayışını ve projelerini açıkladı. Toplantıya basın mensupları, CHP milletvekilleri, sanatçılar, yazarlar, akademisyenler, demokratik kitle örgütü ile yerel dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kadınların ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda büyük bir coşku yaşandı.

 

Konuşmasında Beyoğlu'nun çok değerli bir bölge olduğunu ve bu değerini kaybettiğini belirten Alper Taş, şöyle devam etti: "Neşemizi, sanatımızı, kültürümüzü, hayatımızı kaybettik… Bunları bizden aldılar. Beyoğlu'nu bir beton yığınına çevirdiler; ağaca, yeşile düşman oldular. Bütün kültürlerin birleştiği bu zenginlikten Beyoğlu'nu mahrum ettiler.''

 

"Biz çoğunluğuz, biz halkız, yalnızca biz istersek değişir yarınlar"

 

Dünyanın en renkli merkezlerinden biri olarak bildiğimiz Beyoğlu'nun, bugün insanların kaçtığı bir yer haline geldiğini kaydeden Taş, bu değerin yeniden Beyoğlu'na iade edilmesi gerektiğini dile getirdi. Esas konunun, Beyoğlu'nda seçimleri kazanmak değil, Beyoğlu'na onurunu, neşesini, özgürlüğünü ve zenginliğini yeniden kazandırmak olduğunu vurgulayan Taş, bu 31 Mart'ın bir başlangıç noktası olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

 

Beyoğlu bölgesine dair yapacaklarını özetleyen Alper Taş, şu başlıklara çözüm üreteceklerini ifade etti:

Barınma ve kentsel dönüşüm

Kültür, sanat ve eğlencenin yaşaması

Yoksulluk ve sosyal yardımlar

Kadın hakları

Kentsel kimliğinin ve tarihsel mirasının korunması

Göç ve göçmenler

Hayvanlar ve hakları

Yaşlılar ve Engelliler için düzenlemelerin yapılması

Çocuk hakları

Yorumlar (0)