ALPER TAŞ:SOLDA YÜRÜYEN KAZANIR

Alper Taş, milletvekilliği konusunda ise “Henüz bize gelmiş bir teklif yok, gelirse de kurullarımızda konuşuruz. Ama illa teklif gelsin diye bir beklentimiz yok” dedi.

SİYASET 11.05.2018, 14:42 11.05.2018, 14:42
ALPER TAŞ:SOLDA YÜRÜYEN KAZANIR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, BirGün Medya’da Ece Zereycan’ın konuğu oldu.

24 Haziran seçimleriyle ilgili konuşan Taş, ikinci tura mutlaka sol-demokrat bir adayın kalması gerektiğini söyledi.

Alper Taş, milletvekilliği konusunda ise “Henüz bize gelmiş bir teklif yok, gelirse de kurullarımızda konuşuruz. Ama illa teklif gelsin diye bir beklentimiz yok” dedi.

Alper Taş’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

İnce, Demirtaş, Karamollaoğlu ve Akşener; toplumsal tabanlarının dayandıkları siyasi temsiliyet ilişkisinin ötesinde insanları da sandığa çağırma konusunda potansiyele sahip ve güçlü adaylar. Muhalefetin, şu ana dek AKP-MHP blokunun oyununu bozduğunu söylemek mümkün.

Bizi hüzünlendiren, ilk turda sosyalistlerin adayı olmaması. Başkanlık seçimlerinde nasıl bir Türkiye özlediğimizi o seçim zemininde değerlendirme imkânımızı maalesef kaybetmiş olmamız, özeleştiri vermemiz gereken bir konu gibi gözüküyor.

Siyasal İslamcı bir rejime karşı laiklik oldukça önemli. Bağımsızlık, anti-emperyalizm gündeme taşınmalı. Cinsiyetsiz bir devlet anlayışı oldukça önemli. Doğayla barışık bir ülke tasavvuru... Bunlar bizim için oldukça önemli başlıklar.

SOLDAN YÜRÜYEN KAZANIR

CHP’nin ortak çatı aday yaklaşımından uzaklaşıp İnce’yi ortaya çıkarması bile, sol tabandan ve CHP dışından gelen tabanın basıncı olarak görülüyor. Artık Türkiye’de sağdan giderek bir yol alabilmek mümkün değil. Sağ, tüm yolları bozdu. Türkiye’yi eşitlik, özgürlük, dayanışma fikirleri birleştirir. Bu fikirler sola aittir, soldan yürüyen kazanır.

‘T A M A M’ koalisyonu oluştu. Birbirimizin ayağına basmadan, AKP-MHP blokunu alaşağı etmek esas.

CHP’den bir aday teklifi olacağı yansıdı. Bize gelmiş resmi teklif söz konusu değil. Resmi teklif gelirse, bu teklifi değerlendiririz. Teklif gelirse, ÖDP ve HAZİRAN’da değerlendirir, hep birlikte karar veririz.

BOYKOT HATALI OLUR

Demirtaş niye içeride? Bu siyasi bir karar. Demirtaş’ın özgür bir kampanya yürütememesi veya HDP’li vekillerin içeride tutuluyor olması antidemokratik süreci derinleştiriyor. AKP’ye oy vermemek, tek adam rejimine ‘Hayır’ demek lazım. Bu anlamda HDP’nin de barajı aşması gerek.

İkinci turda mutlaka sol, demokrat bir adayın Erdoğan’ın karşısına çıkması lazım. Boykot çağrısı çok apolitik bir durumdur. Solda böyle bir tutum varsa, bundan vazgeçilsin.

Yorumlar (0)