Akşener'den Erdoğan'a: En büyük stokçu sensin, onlarca özel uçağın var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde Balıkesir büyükşehir belediye başkan adaylarının İsmail Ok olduğunu açıkladı. Soğan depolarına yönelik baskınları eleştiren Akşener, "Stokçuluk yaptırmayacakmış. En büyük stokçu sensin. Onlarca özel uçağın, 300 tane lüks aracın var. Sen ülkeyi düze çıkar, kimse stokçuluk yapamaz" diye konuştu.

SİYASET 27.11.2018, 10:59 27.11.2018, 10:59
Akşener'den Erdoğan'a: En büyük stokçu sensin, onlarca özel uçağın var

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partinin Balikesir Belediye Başkanı adayı oldu. Ok'un adaylığını İYİ Parti lideri Akşener partisinin grup toplantısında açıkladı. Akşener, "Balıkesir'in anahtarını inanıyorum ki yine böyle bir grup toplantısında teslim edecek" dedi.

 

Akşener, "Sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli Millet İttifakı için açık açık 'zillet ittifakı' diyor. Kişi kendi gibi bilirmiş herkesi diye söz vardır. AK Parti'ye, MHP'ye ve CHP'ye oy veren değerli kardeşlerim biz sizi canımız kadar seviyoruz, ayırmıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, "Senin karşında demo muhalefet yok. Suya götürüp susuz götürdüğün siyaset acemileri yok. Konfor düşkünü muhalefet yok karşında. 'Ey!' dediğinde susan yüreksizler yok karşında. Dışarıdan talimat alan muhalefet yok karşında. Açığını bulup diz çöktüreceğin muhalefet yok karşında" ifadelerini kullandı.

 

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Akşener'in ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

'HAYALLER 2071, GERÇEKLER 2002'

- Aziz milletim, çocukalarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz yıllardır mağdur ediliyor. Bugün her 4 öğretmenden biri geçinebilmek için ek iş yapıyor. 3 bin 600 ek gösterge vermek için adım attık ancak seçimden önce söz verenler el kaldırıp reddettiler. Okullar sadece seçim dönemi akıllarına geliyor.

 

— İktidarın başındaki kişi 'Almanya'da 3 milyon üniversite öğrencisi var, bizdeki rakam 8 milyona yaklaştı' dedi. Almanya'da işsiz üniversite mezunu yüzde 4, bizde yüzde 30. Gurur duyacaksan öğrenci sayısıyla değil, onlara bulup onunla gurur duy.

— Türkiye'yi uçuracağım dedi, el hak uçurdu da. Ama nereden uçurdu? Uçurumdan aşağıya uçurdu. 2071 dedi ama geldiğimiz yer 2002 oldu. Gençlerin diliyle söylersek; hayaller 2071, gerçekler 2002.

'DOMATES UÇMUŞ GİTMİŞ, YARIN SERALARI MI BASACAKSIN?

- İzahı yapılamayan şeyin mizahı yapılırmış. Soğanı terör örgütü ilan etti. Türkiye'nin ekonomisi soğanla mı yerle bir oluyor? Enflasyon soğanla mı uçuyor? Domates uçmuş gitmiş, yarın seraları da mı basacaksın? Sera sahipleri dikkatli olun. Bir anda polisi, zabıtayı tepenizde bulabilirsiniz.

 

— Depoda stok arayacağınıza yandaş tüccar tespit edin. Stokçuluk enflasyonun sebebi değil, sonucudur. Bir ülkede stokçuluk varsa, o ülkeyi yönetenlerin beceriksizliğidir. Stokçuluk yaptırmayacakmış. En büyük stokçu sensin. Onlarca özel uçağın, 300 tane lüks aracın var. Sen ülkeyi düze çıkar da kimse stokçuluk yapamaz.

'FETÖ ADINA PARA BASANLARIN İTTİFAKI'

— Sizin bir köprü yaptığınız paraya biz üç tanesini yapabiliyoruz. Siz haram katmadan iş yapamıyorsunuz. Siz yandaşın cebini doldurma peşindesiniz, bizim derdimiz milletin aşı. Siz 300 odadan aşağı yaşayamıyorsunuz, bize 3 oda bir salon yetiyor. Sizin bir uçuşunuz 600 bin lira tutuyor, bizimki ayıp olacak ama 200 lira. Siz damatlarınıza bakanlık, maliye, hazine hediye ediyorsunuz, biz en fazla bir altın takıyoruz. Siz Yunan hayranı fesli delilere geçmiş olsuna gidiyorsunuz, biz gazi mehmetçiğe geçmiş olsuna gidiyoruz. Sizin bekasını düşündüğünüz 10 yandaşınız var, bizim 81 milyon vatandaşımız var. İşte bu yüzden sizden sonra bizimle Türkiye iyi olacak diyoruz.

 

— Yenilenen ittifakın adı da yenilendi, artık korku ittifakı oldu. Kim kiminle ittifak kurarsa kursun onları bağlar ancak bizi asılsız ve ahlaksız ithamlarla muhatap etmeye kalkanlara sessiz kalamam. Sizin ittifakınız andımıza karşı olanların ittifakıdır. Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti'ni kaldıranların ittifakıdır. Habur'da teröristleri davul zurna ile karşılayanların ittifakıdır. FETÖ adına para basanların ittifakıdır.

Yorumlar (0)