Akşener ve Öztrak'a küfürler yağdıran TEDAŞ yöneticisinden savunma: “Hesap benim değil, fake”

Kendi adına açılan hesaptan CHP ve İYİ Parti yöneticilerine hakaretler ve tehditler savrulan TEDAŞ Yöneticisi, paylaşımların “fake” hesaptan yapıldığını savundu. Paylaşımların haber olmasından sonra hesap kapatıldı.

SİYASET 14.08.2020, 14:37 14.08.2020, 14:43
Akşener ve Öztrak'a küfürler yağdıran TEDAŞ yöneticisinden savunma: “Hesap benim değil, fake”

Sosyal medya hesabından muhalefet partisi liderlerine ve yöneticilerine hakaret edilen TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bora Ülker, hesabın kendisine ait olmadığını iddia etti. Açıklamasında, kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen, “Kanunla, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”a da atıf yapan Ülker, siyasilere hakaret içerek paylaşımların “fake” hesaptan yapıldığını savundu.

Birgün'de yer alan habere göre; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik ağıza alınmayacak ifadeler içeren sosyal medya paylaşımları yapılan ve kendi ismi ile fotoğraflarının bulunduğu hesap için TEDAŞ Yöneticisi Ülker, “Paylaşımlar fake hesaptan fotoğraflarım kullanılarak yapılmıştır” dedi.

FAKE HESAP

29 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak yasalaşan Sosyal Medya Yasası kapsamında “gerekli işlemleri” yaptıracağını belirten Ülker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Basının, haber yapma ve yayma özgürlüğünün hangi sınırlar içerisinde kullanacağı, hangi söz ve davranışları kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyuta ulaştığı hangi söz ve davranışların rahatsız edici söz ağır eleştiri kaba ve nezaket dışı hitap veya düşünce açıklaması kapsamında kaldığı bu tespitin hangi ölçütlere göre yapılacağı birçok yargı kararında tartışılmıştır. Tarafıma ait olmayan fake hesaptan yapılan paylaşımlar tarafıma ait değildir. Bu hususu kamuoyunun ve ilgili medya ve televizyon kanallarının bilgisine ve dikkatine sunarım.”

Paylaşımların haber olmasının ardından sosyal medya hesapları kapatıldı.

Yorumlar (0)