Akşener: Sen sefa süreceksin diye milletin sabır taşı çatladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

SİYASET 13.10.2020, 10:03
Akşener: Sen sefa süreceksin diye milletin sabır taşı çatladı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, TBMM İYİ Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. 

Akşener, "Türkiye o masalarda kardeş Azerbaycan'ın yanında oturmalıdır. Azerbaycan'ın yalnız olmadığı gösterilmelidir. Bu konuda iktidarı bir kez daha uyarıyorum. Karabağ her Türk'ün davasıdır. Damat Bakan oralı değil ama çarşıda, pazarda yangın var. Artık Damadının pembe tablolarına Erdoğan da inanmıyor. Millete 'sabır' diyor." dedi.

"Murat’ın sevmeyeni çoktur. Çünkü bilirler ki Murat İde iyidir cesurdur. Söyle o zaman Murat nerelerdesin? Hakaret ettiler diye susacak mısın? Dayak yediler diye susacak mısın? Allah razı olsun kardeşim. Hatay ve Kahramanmaraş’taki orman yangınları canımızı yaktı. Cennet doğamızı yakanları yüce Allah’a havale ediyorum. Bu işin arkasında hayata ve insana dair her şeye düşman olan terör örgütünün olduğuna dair şüpheler var. PKK’nın gerçek yüzünü bütün dünyaya göstermek en başta hükümetin işidir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı trolleriyle bizi saldırıyorlar. Bir çok elçimiz bir tweet bile atmamışlar.

Oysa bu alçaklık bütün dünyada yankılanmalıydı ama olmadı. Çünkü bunu yapmak için liyakat, devlet ciddiyeti, vatan sevgisi gerekir. Bu vesileyle vatan sevgisi gösterip alevlerle mücadele eden itfaiyelerimizi, orman işçilerini, sağlık görevlilerini tebrik ediyorum. Millet, o yangının bir rant yangını olmasından endişe ediyor. Bir an önce ağaçlandırma çalışmaları yapıp milletin endişelerini giderin."

Moskova’daki ateşkes masasından kalktıktan birkaç saat sonra Gence’de sivillere saldıran bu gözü dünmüşlüğe bir son verilmeli. Artık Türkiye kurulacak bir masada olmalıdır. Sayın Aliyev, yaptığı açıklamada Türkiye’nin masada olmasını belirtmişti. Kardeşlerimizle olamamız gereken masa bizim için ar meselesidir. Daha haziran ayında Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosunu kaldıran Kanada, Ermeni diyasporasının baskısıyla yeniden ambargo uyguladı. Şüphesiz bundan sonra da başka masalar kurulacak. Türkiye, o masalarda kardeşiyle yan yana oturmalıdır. Bunu Azerbaycan’ın yanlık olmadığını dosta düşmana göstermek için yapmalıdır."

"Karabağ, sadece Azerbaycan Türk Devleti’nin değil, bu büyük coğrafyadaki her Türk’ün derdidir. Geçen hafta Giresun ve Yozgat’taydık. Her yeni durakta daha kötü bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Çarşıda, pazarda, mutfakta yangın var. Tüm hedefleri düşürdüler ama uçuyoruz diye masal anlatıyorlar. Eskiden uçuyoruz, ekonomik kriz yok diyebiliyordu ama şimdi diyemiyor. Şimdi sabır diyor. Sayın Erdoğan sen önce 500 milyon dolarlık uçağını sat, şatafattan vazgeç. Yandaş vergi affına, sarayın masraflarından bir kuruş tasarruf etmeye gelince sabır yok. İş bulamayan gence, uzaktan eğitim için çocuğuna bilgisayar alamayan babaya gelince sabır var. Geçeceksin bunları Sayın Erdoğan."

Yorumlar (0)