Akşener'den HDP'ye saldırı ardından açıklama: Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar

HDP’nin İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırının ardından muhalefet partileri ve iktidar kanadından kınama mesajları paylaşıldı.

SİYASET 17.06.2021, 16:53 17.06.2021, 16:56
Akşener'den HDP'ye saldırı ardından açıklama: Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar

HDP’nin İzmir İl Örgütü’ne giren Onur Gencer isimli faşist saldırgan parti çalışanı bir kişiyi katletti. Olay kamuoyundan büyük tepki toplarken siyasi partiler de açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: SALDIRIYI LANETLİYORUM

HDP’ye yönelik saldırı ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı. Saldırıyı lanetlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kılıçdaroğlu ayrıca, saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

AKŞENER: SALDIRIYI KINIYORUM

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. Akşener, “Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN KINAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'nun saldırıyı kınadığı paylaşımı alıntılayarak, "Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek." ifadeleriyle olaya tepki gösterdi.

TUNÇ SOYER: İZMİR'İMİZ HUZUR KENTİDİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırıyı "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız," ifadeleriyle kınadı.

ÖZGÜR ÖZEL: AZMETTİRİCİSİNİ HEPİMİZİN BİLDİĞİ SİYASİ BİR CİNAYET

Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınadı. Özel, sosyal medya hesabından, "Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız" dedi.

BABACAN: ŞİDDETLE KINIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, saldırı ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır.

İYİ PARTİ’DEN ÇIRAY AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, olaya ilişkin açıklamasında, “HDP İzmir İl Merkezinde işlenen cinayet demokrasimize yapılmış bir provokasyondur. Olayın barış, kardeşlik ve kurucu değerlerin merkezi İzmir'de yaşanmış olması ayrıca üzücüdür. İzmirli hemşerilerim gibi olayı kınıyor, herkesi sağduyuya davet ediyor ve başsağlığı diliyorum” dedi.

AKP'DEN İLK TEPKİ HAMZA DAĞ'DAN: SALDIRI VE CİNAYETİ KINIYORUM

Saldırıya AKP’den ilk tepki ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, İzmir Valiliği’nin konuya ilişkin açıklamasını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

“HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.”

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI VE CİNAYETİ LANETLİYORUZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, şu açıklamayı yaptı:

İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.

Yorumlar (0)